«Ανέπαφο» κινητό με κυρτή οθόνη ετοιμάζει η Apple

Κινητό που θα λειτουργεί «χωρίς καν να το αγγίζετε» φέρεται να ετοιμάζει η Apple Inc., η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώνεται στον ανέπαφο έλεγχο του τηλεφώνου και στις κυρτές οθόνες για τα μελλοντικά της iPhone , σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό σε μια αγορά που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική.

Η νέα λειτουργία ελέγχου του τηλεφώνου θα επιτρέψει στους χρήστες να εκτελούν ορισμένες εργασίες μετακινώντας το δάχτυλό τους κοντά στην οθόνη χωρίς να χρειάζεται να την αγγίζουν. Ωστόσο η νέα αυτή τεχνολογία δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από δύο χρόνια όπερ σημαίνει ότι το νέο iPhone που θα δούμε το Σεπτέμβριο θα χρειάζεται το άγγιγμά μας για να εκτελέσει τις εντολές μας.

Τα νέα δεν χαρακτηρίζονται από τους ειδήμονες της τεχνολογικής αγοράς ως καινοφανή αφού η Apple ήδη από το ξεκίνημά της εστιάζει σε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και υπολογιστών. Ο συν-ιδρυτής της Steve Jobs έκανε δημοφιλές το ποντίκι στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τα τελευταία iPhones της εταιρείας εγκαινίασαν την λειτουργία που ονομάζεται 3D Touch η οποία αντιδρά αντίστοιχα με την διαφορετική πίεση των δακτύλων. Η νέα τεχνολογία κινήσεων θα λάβει υπόψη την εγγύτητα ενός δακτύλου στην οθόνη, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στο ζήτημα στο Bloomberg.

Ταυτόχρονα η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει την δημιουργία κυρτής οθόνης η οποία καμπυλώνει βαθμιαία από πάνω προς τα κάτω. Η συγκεκριμένη καμπύλη οθόνη θα είναι  αρκετά διαφορετική από αυτές που έχουμε δει έως σήμερα για παράδειγμα της Samsung καμπυλώνουν στα άκρα. Μέχρι στιγμής, τα μοντέλα της Apple είχαν επίπεδη οθόνη ενώ η  OLED οθόνη του iPhone Xκάμπτεται ελαφρώς στο κάτω μέρος, αλλά αυτή η καμπύλη είναι ως επί το πλείστον αόρατη για το ανθρώπινο μάτι.

Οι OLED οθόνες μπορούν να γίνουν καμπύλες ή ακόμα και αναδιπλούμενες, σε αντίθεση με την λιγότερο ευέλικτη τεχνολογία των οθονών LCD που χρησιμοποιείται σε προηγούμενα iPhones. Ωστόσο και αυτή η αλλαγή δεν θα έρθει άμεσα, τα κυρτής οθόνης iPhone απέχουν σύμφωνα με τις πηγές δύο έως τρία χρόνια μακριά.

Ακόμα πιο μακριά, για την ακρίβεια περίπου πέντε χρόνια, είναι και η νέα τεχνολογία οθόνης, γνωστή ως MicroLED, πάνω στην οποία εργάζεται η Apple.

Όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά βρίσκονται στο αρχικό στάδιο έρευνας και ανάπτυξης γι αυτό και η Apple θα μπορούσε να επιλέξει να μην προχωρήσει στην περαιτέρω εξέλιξή τους.

Ωστόσο η προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό αναμένεται να φέρει καινοτομίες. Αν σκεφτεί κανείς τα τελευταία έξυπνα τηλέφωνα των μεγάλων παικτών της τηλεφωνίας Apple, Samsung Electronics Co., Google και Huawei Technologies Co. υιοθετούν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά υιοθετούν χαρακτηριστικά όπως πλήρεις οθόνες, προηγμένες κάμερες και αναγνώριση προσώπου.

Το τέταρτο τρίμηνο, η Apple είχε το 20% περίπου των αποστολών smartphones μετά την κυκλοφορία του iPhone X και του iPhone 8, ξεπερνώντας τη δεύτερη θέση της Samsung και της Huawei, σύμφωνα με την IDC. Για να παραμείνει όμως μπροστά, η Apple χρειάζεται να εισάγει στα τηλέφωνά της νέα χρακτηριστικά και σχέδια ειδικά την ώρα που οι φήμες θέλουν την Samsung να εργάζεται ήδη σε ένα αναδιπλούμενης οθόνης smartphone και τη Huawei με την κυκλοφορία του P20 Pro να βλέπει τις πωλήσεις της σε Ασία και Ευρώπη να αυξάνουν.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο