Η Apple σχεδιάζει τρία νέα iPhone

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια τριάδα νέων smartphone φέτος. Μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο iPhone όλων των εποχών, μια αναβαθμισμένη έκδοση στο ίδιο μέγεθος με το iPhone X και ένα πιο φθηνό μοντέλο που θα διαθέτει όμως τα βασικά χαρακτηριστικά των πιο ακριβών μοντέλων.

Με την νέα σειρά κινητών τηλεφώνων η Αpple θέλει να προσεγγίσει έναν αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που θέλει τις δυνατότητες των λεγόμενων phablet αλλά και να ικανοποιήσει όσους αναζητούν μια πιο οικονομική έκδοση του iPhone X, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Apple, η οποία ήδη δοκιμάζει την παραγωγή των νέων προϊόντων με τους προμηθευτές της, αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα τηλέφωνα το φθινόπωρο. Τα σχέδια της εταιρείας μπορεί να αλλάξουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα.

Παρά τους μήνες προσμονής που είχαν προηγηθεί της παρουσίασης του iPhone X, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πούλησε τόσο καλά. Η Apple πούλησε 77,3 εκατομμύρια iPhone το τελευταίο τρίμηνο του 2017, ενώ οι αναλυτές περίμεναν οι πωλήσεις να φθάσουν τα 80,2 εκατομμύρια. Κάποιοι καταναλωτές αποθαρρύνθηκαν από την υψηλή τιμή του iPhone X. Με τα νέα της μοντέλα η εταιρεία θέλει να αναβιώσει τις πωλήσεις προσφέροντας μοντέλα που θα καλύπτουν όλα τα βαλάντια.

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Με μια οθόνη σχεδόν 6,5 ιντσών το νέο μεγάλο μοντέλο της Apple θα είναι μια από τις μεγαλύτερες συσκευές ευρείας κυκλοφορίας στην αγορά. Αν και το «σώμα» της νέας συσκευής θα έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό του iPhone 8 Plus, η οθόνη θα είναι περίπου μια ίντσα μεγαλύτερη λόγω του σχεδιασμού που θα είναι ίδιος με αυτόν του iPhone X.

H μεγαλύτερη οθόνη αναμένεται να προσελκύσει επαγγελματίες που θα μπορούν να στέλνουν emails και να διαχειρίζονται τα υπολογιστικά τους φύλλα. Όπως και το iPhone 8 Plus η νέα συσκευή θα επιτρέπει τον χωρισμό της οθόνης για συγκεκριμένες εφαρμογές. Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος το νέο κινητό να μειώσει τις πωλήσεις του iPad που τον τελευταίο καιρό αυξάνονται και πάλι. Το νέο μοντέλο, που μέχρι στιγμής έχει την κωδική ονομασία D33, θα διαθέτει σύστημα οπτικής αναγνώρισης, η οθόνη θα είναι τεχνολογίας OLED με ανάλυση 1242 Χ 2688. H Apple σχεδιάζει και μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone X, με την κωδική ονομασία D32. Και οι δύο συσκευές θα διαθέτουν τον επεξεργαστή νέας γενιάς Α12 καθώς και μεταλλικές άκρες.

Ακόμη, για τα δυο ακριβά μοντέλα της η εταιρεία εξετάζει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον να τα κυκλοφορήσει σε χρυσό χρώμα, το οποίο είναι περιζήτητο στην Ασία και μπορεί να προωθήσει τις πωλήσεις εκεί και δεύτερον να βγάλει και εκδόσεις που παίρνουν δύο κάρτες SIM.

Η απόφαση της Apple να παρουσιάσει και ένα νέο φθηνό τηλέφωνο αποτελεί αναγνώριση του γεγονότος ότι το τωρινό φθηνότερο μοντέλο της σειρά 8 μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τον iPhone 6 που παρουσιάστηκε τέσσερα χρόνια πριν. Το μέγεθος και ο σχεδιασμός του iPhone 8 κάνουν τη συσκευή να φαίνεται παλιά, ειδικά αν συγκριθεί με το iPhone X αλλά και τις τελευταίες συσκευές της Samsung. H νέα φθηνή συσκευή θα διαθέτει την ίδια οθόνη που θα καλύπτει όλο το εύρος της μπροστινής μεριάς, ακριβώς όπως το iPhone X. Για να κρατηθεί χαμηλά τα κόστος, το φθηνότερο μοντέλο θα έχει τεχνολογία οθόνης LCD παρόμοια με αυτή του iPhone 8.

H Apple έχει προσπαθήσει να πουλήσει φθηνότερα τηλέφωνα και στο παρελθόν χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το 2013 η εταιρεία παρουσίασε το iPhone 5c. Οι καταναλωτές γρήγορα ανακάλυψαν πως με μόλις 100 δολάρια παραπάνω μπορούσαν να αγοράσουν το iPhone 5s, το οποίο διέθετε σώμα αλουμινίου, καλύτερη κάμερα και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Apple πάρα πολύ γρήγορα σταμάτησε την παραγωγή του 5c.

Αυτή τη φορά η Apple επιχειρεί κάτι διαφορετικό: Να χρησιμοποιήσει πιο φθηνά υλικά και να κρατήσει τα χαρακτηριστικά που θέλουν πιο πολύ οι καταναλωτές, όπως η αναγνώριση προσώπου και η μεγάλη οθόνη.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο