«Φρουρούς» για τα ποδήλατά της προσλαμβάνει η Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιας και η Google είναι αυτή που άλλαξε την επιχειρηματική πρακτική της Αμερικής και της Silicon Valley με τα εταιρικά πλεονεκτήματα που προσέφερε σήμερα προσπαθεί να εισφέρει και στην κοινωνική δικαιοσύνη «εκπαιδεύοντας» τους πολίτες να μην κλέβουν τα ποδήλατά της…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μια από τις παροχές της εταιρείας είναι τα δωρεάν ποδήλατα για τους υπαλλήλους της ώστε να μπορούν να διασχίζουν την τεράστια έκταση όπου στεγάζει τα γραφεία της.

Ωστόσο, η κοινότητα του Mountain View, στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η έδρα της Google, τον τελευταίο καιρό έχει οικειοποιηθεί τις παροχές της εταιρείας ακόμα κι αν δεν δουλεύει σε αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Wall Street Journal».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η εταιρεία εκτιμά ότι από τα 1.100 πολύχρωμα Gbikes της, περί τα 100 με 250 ποδήλατα εξαφανίζονται σε εβδομαδιαία βάση. Για το λόγο αυτό η επιχείρηση άρχισε να λαμβάνει ορισμένα μέτρα για τις εν λόγω απώλειες.

Μεταξύ των λύσεων που ακολουθήθηκαν είναι και η πρόσληψη 30 ατόμων με πέντε οχήματα ως φύλακες. Η δουλειά τους είναι να τριγυρίζουν στην πόλη και να ανακτούν τα χαμένα ή κλεμμένα ποδήλατα της εταιρείας ή και να αποτρέπουν τους πολίτες να οικειοποιηθούν κι άλλα.

Επιπλέον δοκιμάζει την τοποθέτηση GPS σε ορισμένα από τα ποδήλατα της καθώς και κλειδαριές που μπορούν να ανοίξουν μόνο οι υπάλληλοι της Google χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Google δρομολόγησε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποδηλάτων για πρώτη φορά το 2007, ενώ το 2009 πέρασε στα εικονικά, πολύχρωμα δίκυκλά της.

Το 2015 ωστόσο, η πρακτική διαμοιρασμού ποδηλάτων από εταιρική πρωτοβουλία μετατράπηκε σε μια ευκαιρία για την Google για να αλλάξει την κοινωνία. Συγκεκριμένα η εταιρεία χρηματοδότησε περί τα 5 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τις πόλεις να γίνουν πιο φιλικές προς την ποδηλασία. Έτσι συνεργάστηκε στενά με το Mountain View για να δημιουργήσει ποδηλατόδρομους στην Κοπεγχάγη

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοι του Mountain View αντιμετώπισαν τα ποδήλατα ως μια «φιλική χειρονομία» από την εταιρεία προς αυτούς. Ο δήμαρχος του Mountain View, Ken Rosenberg, δήλωσε στο περιοδικό The Journal ότι χρησιμοποίησε ένα από τα ποδήλατα μετά από μια συνάντηση στην πανεπιστημιούπολη της Google και ο Sharon Veach, 68χρονος κάτοικος Mountain View, δήλωσε ότι δανείζεται μερικές φορές τα ποδήλατα της Google για να μεταβαίνει στην εργασία του στο κτήριο της Oracle, ανταγωνιστική εταιρεία της Google.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο