Facebook: Νέο εργαλείο μαρτυρά τους «εισβολείς»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία νέα λειτουργία που θα βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν και να προστατεύονται από κακόβουλες προσπάθειες πρόσβασης στο λογαριασμό τους θα εγκαινιάσει σύντομα το Facebook. 

Ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων έχει αρχίσει να καταγράφει κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας έχει στείλει «πρόσφατα» στο μενού «Ρυθμίσεις» του Facebook, στην καρτέλα «Ασφάλεια και Σύνδεση».

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν εάν έλαβαν μήνυμα από το Facebook πηγαίνοντας στο «Εμφάνιση πρόσφατων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook» στο κάτω μέρος της σελίδας «Ασφάλεια και σύνδεση».

Αυτό σημαίνει πώς αν έχουν λάβει κάποιο spam που ισχυρίζεται ότι είναι από το Facebook και τους ζητά προσωπικές πληροφορίες,όπως οι κωδικοί τους, θα μπορούν να ελέγξουν μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό εάν πρόκειται για γνήσιο ή για απάτη μέσω της προαναφερθείσας λίστας. Αν το μήνυμα είναι ψευδές, δεν θα υπάρχει εκεί.

«Το Facebookmail.com είναι μια συνηθισμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία χρησιμοποιεί το Facebook για την αποστολή ειδοποιήσεων όταν εντοπίζετε κάποια προσπάθεια παραβίασης λογαριασμού ή αλλαγή κωδικού πρόσβασης» τονίζει η εταιρεία.

«Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν έχετε λάβει ένα αυθεντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook μπορείτε πλέον να ελέγξετε την αυθεντικότητά του επισκεπτόμενοι την σελίδα facebook.com/settings και στη συνέχεια τη λίστα μηνυμάτων που σας έχουν αποσταλεί πρόσφατα.

Το εργαλείο χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό από το Facebook αφού οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι σε θέση να αποκρύψουν έξυπνα τις διευθύνσεις των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν τις παραποιήσουν ώστε να μοιάζουν με επίσημα μηνύματα νόμιμων εταιρειών.

Για επιπλέον ασφάλει, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και τα «Εισερχόμενα υποστήριξης» από τις ρυθμίσεις. Τα εισερχόμενα υποστήριξης μπορούν να:

  • Ενημερωθούν για τα στοιχεία που έχουν αναφέρει
  • Ελέγξουν αν έχουν μηνύματα από την ομάδα βοήθειας και να απαντήσουν
  • Δουν σημαντικά μηνύματα για το λογαριασμό τους

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο