Το Facebook σπάει τα ρεκόρ σε έσοδα και χρήστες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου οικονομικού τριμήνου του 2016 και γιθα ακόμα μία φορά έσπασε τα ρεκόρ του τόσο στην αύξηση του αριθμού των χρηστών του όσο και στα έσοδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, τα έσοδα της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2016 σημείωσαν αύξηση 56% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος αφού ήταν 7.01 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που τα ήθελαν να είναι στα 6.92 δισεκατομμύρια.

Η νούμερο ένα πηγή εσόδων του Facebook ήταν φυσικά οι διαφημίσεις με το 84% (5.7 δισεκατομμύρια ευρώ) να προέρχονται μόνο από τις mobile συσκευές.
Εκτός όμως από τα έσοδα φαίνεται πως και οι χρήστες του συνεχίζουν να αυξάνονται αφού μέτρησε 80 εκατομμύρια νέους χρήστες ενώ ο συνολικός αριθμό των μηνιαία ενεργών χρηστών είναι πλέον να φτάνει τα 1.79 δισεκατομμύρια, με  1.18 δισεκατομμύρια από αυτούς να χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε καθημερινή βάση (με το 1 δισεκατομμύριο να είναι μόνο οι mobile συσκευές). 
Όπως είναι λογικό, αυτοί οι αριθμοί εξέπληξαν ευχάριστα το Facebook αφού οι προβλέψεις το ήθελαν να έχει λιγότερους νέους χρήστες ενώ παρά την ανησυχία για τον ανταγωνισμό και τυχόν απώλειες από νέες υπηρεσίες και κοινωνικά δίκτυα, το επίπεδο της δέσμευσης των χρηστών με την υπηρεσία έχει μείνει σταθερό στο 66%,
Πάντως παρά το θετικό κλίμα η αξία της μετοχής του έχει σημειώσει πτώση αφού ο CFO του Facebook, David Wehner δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων θα μειωθεί τα επόμενα τρίμηνα, αφού το News Feed έχει γεμίσει με διαφημίσεις.
newsit.gr
  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • facebook
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο