Δήμητρα Καλαντώνη (ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ) : Ένας χρόνος προσφοράς σε εφήβους και νέους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι κάνουν τα παιδιά που ζουν στα ιδρύματα όταν γίνουν 18; Υπάρχει πρόβλεψη για την κοινωνική τους ένταξη, την εκπαίδευση και την προετοιμασία για μια επαγγελματική πορεία;

Η απάντηση είναι όχι και όπως προβλέπεται από το νόμο, μετά τα 18, τα παιδιά δεν επιτρέπεται να ζουν στις δομές μαζί με τα ανήλικα παιδιά.

Οι μόνες τους επιλογές, τότε,  είναι είτε να επιστρέψουν στη δυσλειτουργική οικογένεια που τα είχε κακοποιήσει στην παιδική τους ηλικία, ή να μείνουν στο δρόμο.

Τη δραματική αυτή πραγματικότητα, έμαθε τυχαία σχεδόν, πριν μερικά χρόνια η Δήμητρα Καλαντώνη, Υπεύθυνη της Εμπορικής Λειτουργίας στο ΚΠΙΣΝ, και έχασε τον ύπνο της. Έτσι η τυχαία συνάντηση που είχε, ως Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, πριν από 6 χρόνια, με τη Λαμπρινή, ένα κορίτσι 19 ετών, σε μια από τις καθιερωμένες της Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σε δομή φιλοξενίας για κορίτσια,  έγινε η αφορμή για μια νέα γενναιόδωρη πρωτοβουλία, που υπόσχεται να βοηθήσει εμπράκτως δεκάδες ακόμη έφηβους και νέους.

Η έλλειψη επιλογών που αντιμετώπιζε η Λαμπρινή, έγινε η αγωνία της Δήμητρας που γρήγορα ενεργοποιήθηκε και ξεκίνησε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Εξέλιξη Ζωής, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα παιδιά που ζουν στα ιδρύματα, μετά τα 18 τους χρόνια, όταν πια ο νόμος δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν σε αυτά.

Η Δήμητρα Καλαντώνη,  ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Εξέλιξη Ζωής, μιλάει αποκλειστικά στο Portraits.gr για την απόφασή της  να λάβει ενεργή δράση για την ένταξη στην κοινωνία και τη στήριξη των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα. Μας εξηγεί πώς και γιατί επέλεξε, παράλληλα με την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία, να κυνηγήσει ένα  όνειρο και να υλοποιήσει το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας της Εξέλιξης ζωής.

Δείτε την συνέντευξη εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο