Απάντηση του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρη σε δημοσίευμα του Π. Καρβέλα για τον Βιολογικό της Κορώνης

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης “απαντά” σε δημοσίευμα του Παναγιώτη Καρβέλα για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Κορώνης.

Δημήτρης Καφαντάρης:

Σε απάντηση της τοποθέτησης, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό της Κορώνης, του «Αναπληρωτή Δημάρχου από το 2011-2014» Παναγιώτη Καρβέλα και υπαλλήλου του Δήμου μας,  θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Ο κ. Καρβέλας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ο Βιολογικός καθαρισμός της Κορώνης εντάχθηκε το 2012, με πρώτο υποέργο την μελέτη του και δεύτερο υποέργο την κατασκευή του, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9 εκ. ευρώ, μετά από κατάθεση του φακέλου από το Δήμο μας.

Έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη μετά από διαγωνιστική διαδικασία και να ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις προκειμένου στη συνέχεια να υλοποιηθεί το έργο.

Με την ολοκλήρωση 31-12-2015 της προγραμματικής περιόδου 2017-2013 ο Δήμος είχε ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση της οριστικής μελέτης και κατάφερε με διυπουργική απόφαση των τότε υπουργών, κ. Μανιάτη και κ. Ταγαρά να περάσει ως έργο γέφυρα στην νέα προγραμματική περίοδο.

Οφείλω να ενημερώσω τους δημότες ότι στη νέα προγραμματική περίοδο, επιλέξιμοι βιολογικοί προς ένταξη και υλοποίηση , βάση Κοινοτικής Οδηγίας ήταν οι οικισμοί Γ’ προτεραιότητας (οικισμοί πάνω από 2.000 κατοίκους), στοιχείο το οποίο ο οικισμός της Κορώνης δεν πληρούσε.

Μοιραία λοιπόν ο βιολογικός θα έμενε στις καλένδες. Με οργανωμένη όμως προσπάθεια,  καταφέραμε το  2017, κατ΄ εξαίρεση η Κορώνη να συμπεριληφθεί με υπογραφή του  Ειδικού Γραμματέα  Υδάτων στους οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επανένταξης και υλοποίησης του έργου. Ενός έργου ζωτικής αναπτυξιακής σημασίας για τον τόπο μας  και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Επαναυποβλήθηκε λοιπόν ο φάκελος στο  πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1, που κατά προτεραιότητα χρηματοδοτεί έργα Βιολογικών Γ΄ Προτεραιότητας και με υπογραφή Αλέξη Χαρίτση, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες η ένταξη του έργου,  με προϋπολογισμό 7.825.700 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Έργο το οποίο θα υλοποιήσει αυτή η Δημοτική αρχή, γιατί θα είναι και η επόμενη  Δημοτική Αρχή. Τις ανάγκες του τόπου τις ξέρουμε πιο καλά από τον καθένα, γιατί είμαστε κοντά στον πολίτη, κάθε ημέρα για πολλά χρόνια.

Κάποιοι μην έχοντας άλλο δρόμο μπρος στα αδιέξοδα τους, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Εμείς θα λέμε μόνο αλήθεια και θα αγωνιζόμαστε για αυτό. Γιατί η συνέπεια των λόγων και των έργων είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το τόπο και να ξέρουν οι φίλοι μας δημότες Κορωναίοι , ότι το έργο εμείς το σχεδιάσαμε, το μελετήσαμε, το εντάξαμε και θα το υλοποιήσουμε.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο