Στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” το έργο Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού της Κορώνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μια σημαντική ανακοίνωση για τον Δήμο μας προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών αναρτώντας στο πρόγραμμα «Διαύγεια» την ένταξη του έργου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Κορώνης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», ανακοινώνει ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, το έργο με τίτλο «Έργα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης Δήμου Πύλου-Νέστορος (έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού) και προϋπολογισμό 7.825.700 € πλέον Φ.Π.Α., εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», με κύριο ανάθεσης τη ΔΕΥΑ Πύλου-Νέστορος.

«Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Ένα έργο πνοής για τους κατοίκους της Κορώνης, για το οποίο παλεύουμε καιρό, εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με υπογραφή Α. Χαρίτση, γεμίζοντάς μας ικανοποίηση. Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησής του, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να το παραδώσουμε λειτουργικό στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής», δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Το φυσικό αντικείμενο των εργασιών αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Κορώνης, το οποίο περιλαμβάνει και τρία αντλιοστάσια. Επίσης μέσα στο πρόγραμμα εντάσσεται και η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Κορώνης δυναμικότητας 6.800 ισοδύναμων κατοίκων και του έργου διάθεσης λυμάτων.

Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται η αγορά του γηπέδου για την ΕΕΛ, οι συνδέσεις με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, οι υπηρεσίες του βασικού μελετητή ως τεχνικού συμβούλου για τη κατασκευή του έργου και η αρχαιολογική επίβλεψη των εργασιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο