Μανιάκι: Ξεκίνησε το ταξίδι της ιερής φλόγας για τα «Παπαφλέσσεια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσία δεκάδων κατοίκων και μαθητών του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, η πανηγυρική εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας, για τη διεθνή συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια».

Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης των αγώνων ξεκίνησε με το Τρισάγιο μπροστά από τον ανδριάντα του Ήρωα του 1821, Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα, ενώ η αφή του Ιερού Φωτός έγινε από το Καντήλι του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, με τον Αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Λεωνίδα Γαϊτάνη να δίνει το έναυσμα για τη λαμπαδηδρομία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα, κ. Μαρία Αντωνοπούλου.

Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που είχε την τιμή να ξεκινήσει το ταξίδι της Ιερής Φλόγας ήταν ο μαθητής του δημοτικού σχολείου Βλαχόπουλου Χρήστος Λάζαρης. Οι νεαροί δρομείς ήταν οι μαθητές της Δ.Ε. Παπαφλέσσα, οι οποίοι συνέχισαν τη Λαμπαδηδρομία, ακολουθώντας τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα. Στους κεντρικούς δρόμους κάθε Τοπικής Κοινότητας οι κάτοικοι, συγκινημένοι, υποδέχονταν τους μικρούς Λαμπαδηδρόμους με χειροκροτήματα και ευχές.

«Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, πάντα θα επενδύει σε θεσμούς που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, προσφέροντας την ευκαιρία στις νέες γενιές να αθληθούν μέσω ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, συνεχίζοντας: «Ως Δημοτική Αρχή στοχεύουμε στην παιδεία και την αγωγή των νέων και στηρίζουμε τον αθλητισμό, ο οποίος, μέσω της πειθαρχίας που απαιτείται, καλλιεργεί αξίες και διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Γι αυτό για μια ακόμη χρονιά, με δική μας πρωτοβουλία, οργανώσαμε τους χώρους και τις συνθήκες για τη συνέχιση της σημαντικής αυτής τελετής.».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ πολύτιμη στήριξη υπήρξε επίσης από το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του δήμου Πύλου-Νέστορος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο