Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Οιχαλίας, Ηλίας Ντονάς, δείχνοντας κατανόηση και αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, προστατεύοντας τη δημόσια ΥΓΕΙΑ, αλλά και τους εργαζόμενους που την υπηρετούν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε στη Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της ολοκληρωμένης – οριστικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε αυτό οι μόνοι αναρμόδιοι είναι οι Δήμοι που είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να πραγματοποιούν απρόσκοπτα την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σε αυτή τη κατεύθυνση αλλά και την προάσπιση της δημόσιας υγείας θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στο να παραμείνουν οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί και να φροντίσουμε έχοντας περιβαλλοντική συνείδηση να κάνουμε διαλογή στη πηγή ώστε να μειωθεί η παραγωγή των σύμμικτων απορριμμάτων.

            Επίσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης παρακαλούμε όπως:

  1. Κάνουμε Διαλογή στη Πηγή και χωρίζουμε τα απορρίμματα μας σε ανακυκλώσιμα και οργανικά.
  2. Να κατεβάζουμε τα αναγκαία οργανικά απορρίμματα του σπιτιού και τα ανακυκλώσιμα στους ανάλογους κάδους.
  3. Να τα δένουμε καλά σε σακούλες και τα ρίχνουμε μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.
  4. Να μην βγάζουμε έξω κάθε είδους μη χρήσιμα για εμάς αντικείμενα, όπως τραπέζια, καρέκλες, στρώματα ή ηλεκτρικές συσκευές εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο.
  5. Να μην αφήνουμε χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα ανακαινίσεων ή οικοδομικά υλικά στους κάδους ή στα πεζοδρόμια.

Επιβάλλεται η υπηρεσία καθαριότητας και το προσωπικό της, που δίνει κάθε μέρα τη μάχη, στις σημερινές επιδημικές συνθήκες να ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με την συλλογή των αναγκαίων οικιακών απορριμμάτων και επιπλέον λόγω του προβλήματος που υπάρχει με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ολόκληρη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, δείχνοντας κατανόηση και αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, προστατεύοντας τη δημόσια ΥΓΕΙΑ, αλλά και τους εργαζόμενους που την υπηρετούν.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο