Κήρυξη περιοχών του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με την αριθ. 9009/18-12-2019 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι Τοπικές Κοινότητες Σολακίου, Πεύκου, Σιάμου, Κατσαρού, Καλυβίων και Μερόπης της Δ.Ε. Οιχαλίας και Σκάλας, Μελιγαλά και Τσουκαλαιϊκων της Δ.Ε. Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμύρες που προέκυψαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 20-11-2019.

 Η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη έχει διάρκεια έως  και 20 Φεβρουαρίου 2020.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου, ανέφερε ότι όπως ήταν αναμενόμενο κηρύχθηκαν οι εν λόγω τοπικές κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τώρα πλέον θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις βασικές υποδομές του Δήμου που υπέστησαν ζημιές. 

Τόνισε επίσης ότι σε συνδυασμό με το αίτημα που υποβλήθηκε χθες 19-12-2019 για ένταξη του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ», π/σμού 400.000,00 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος», Άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», με χρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. , θα υλοποιηθεί αντιπλημμυρική θωράκιση στο Δήμο Οιχαλίας.

Τέλος, ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα για την άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου μας.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο