Αίτημα κήρυξης του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ο Δήμος απέστειλε αίτημα κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας:

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αποστείλαμε αίτημα κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινοποίηση στα γραφεία των :

1.Υπουργού Εσωτερικών,

2. Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας και

3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη από τα ποτάμια και τους χειμάρρους που ξεχείλισαν.

Έχουν αναφερθεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Επίσης είναι πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές του Δήμου ήτοι δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στις βασικές υποδομές του Δήμου μας.

Τα δε φαινόμενα επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο