Δήλωση Δημάρχου Μεσσήνης για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο σπουδαίο γεγονός της υπογραφής της Συνοδικής Πράξης Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος. Όπως τόνισε, η αγιοποίηση του Οσίου Βησσαρίωνα, αποτελεί ευλογία για τον τόπο γέννησής του το Πεταλίδι, και τον Δήμο Μεσσήνης γενικότερα:

«Ιδιαίτερη και μοναδική παραμένει η συγκίνηση μας μετά την ολοκλήρωση των τελετών της αγιοκατάταξης του συμπατριώτη μας Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου. Η υπογραφή της συνοδικής πράξης την προηγούμενη εβδομάδα, στις 31 Αυγούστου 2022, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη είναι μια μέρα σημαντική και ιστορική για τον τόπο μας, για το Πεταλίδι, για το Δήμο Μεσσήνης αλλά και για την Ορθοδοξία γενικότερα. Γιατί «χωρίς Αγίους δεν υπάρχει Εκκλησία», όπως εμφατικά τόνισε στις δηλώσεις του ο Πατριάρχης μας, στον οποίον εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον απέραντο σεβασμό μας.

Τον σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας επίσης εκφράζουμε και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος εκπροσώπησε την Μεσσηνία στο μαρτυρικό Φανάρι και ήταν επικεφαλής ομίλου προσκυνητών στην Πόλη των Πόλεων.

Η ευλογία είναι μεγάλη για τον Δήμο Μεσσήνης και ειδικότερα για την Κοινότητα Πεταλιδίου, τόπο γέννησης του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας. Με ταπεινότητα και σεμνότητα, όπως είναι τα μηνύματα από τον βίο του Οσίου Βησσαρίωνα, συμμετέχουμε σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Ταυτόχρονα όμως με υπερηφάνεια, τιμή και ευγνωμοσύνη αντιλαμβανόμαστε την πολλαπλή σημασία για τον τόπο μας και τις ζωές μας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο