Καρδαμύλη: 50 άτομα εξετάστηκαν δωρεάν για σάκχαρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνολικά 50 κάτοικοι της Καρδαμύλης είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) το Σάββατο.

Οι μετρήσεις έγιναν στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: Υψώνουμε ασπίδα προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία». Επίσης οι συμμετέχοντες στη δράση ενημερώθηκαν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης. 

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και διαβήτης», από τον διευθυντή ΕΣΥ Παθολογίας, υπεύθυνο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης Νικόλαο Γκιούλο, «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.   

Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας.  

Τον συνολικό συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 

eleftheriaonline.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο