Φιλιατρά: Η ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου να στηριχθεί από φορείς και κατοίκους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ Γιώργου Λεβαντάκη συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, με πρωτοβουλία του Εθελοντή Πυροσβέστη ΠΣ και μέλους της ΠΕΕΠΣ Θάνου Χουλιάρα ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο Ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη πόλη των Φιλιατρών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά φαινόμενα αστικών και δασικών πυρκαγιών στη περιοχή καθώς και τροχαίων ατυχημάτων. Η βάση της Π.Υ Γαργαλιάνων απέχει περίπου 20’ από το κέντρο των Φιλιατρών ενώ η βάση του Π.Κ Κυπαρισσίας περίπου 15’. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος επέμβασης σε συμβάν στον ορεινό όγκο της Δ.Ε Φιλιατρών αυξάνεται κατά πολύ.

Η ιδέα της ίδρυσης ενός Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη πόλη των Φιλιατρών θα επιφέρει την άμεση επέμβαση σε οποιοδήποτε συμβάν αστικό ή δασικό μέχρι να έρθει η συνδρομή από τις όμορες περιοχής. Θετική αντίδραση επέδειξαν στη πρόταση αυτή και ο Δήμαρχος κος Λεβαντάκης καθώς και η Διοίκηση της Π.Υ Γαργαλιάνων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει μια δράση ενημέρωσης των φορέων, συλλόγων, σωματείων και κατοίκων της πόλης των Φιλιατρών ώστε να στηριχθεί αυτή η ιδέα να βρεθούν οι εθελοντές πολίτες οι οποίοι και θα εκπαιδευθούν ώστε να γίνουν πυροσβέστες, οδηγοί & μάχιμοι και να μπει γερά η βάση ώστε η πόλη να αποκτήσει μια πυροσβεστική υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την ελληνική επικράτεια λειτουργούν σήμερα 23 Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια και Σταθμοί.

Σε μια πόλη 5000 κατοίκων χρειάζονται μόλις 15! πολίτες για την ίδρυση μιας πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία θα εδρεύει στα Φιλιατρά, σε κτήριο που θα υποδείξει ο Δήμος Τριφυλίας και φυσικά  με πυροσβεστικά οχήματα έτοιμα για κάθε συμβάν. Είναι υποχρέωση του πολίτη των Φιλιατρών να στηρίξει αυτή την ιδέα ώστε να πάρει σάρκα και ωστά.

Θάνος Χουλιάρας

Εθ Πυροσβέστης ΠΣ – Μέλος ΠΕΕΠΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο