Έντονη η δυσφορία του Δήμου Τριφυλίας για το νέο πρόγραμμα λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας εφράζει, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, την έντονη δυσφορία του, για την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και το νέο πρόγραμμα λειτουργίας του υποκαταστήματος στα Φιλιατρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας εφράζει, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, την έντονη δυσφορία του, για την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και το νέο πρόγραμμα λειτουργίας του υποκαταστήματος στα Φιλιατρά.

Δελτίο Τύπου 

“Με έκπληξη τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι κάτοικοι των Φιλιατρών πληροφορήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το νέο πρόγραμμα λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη, από τη θυροκόλληση του προγράμματος στην είσοδο της Τράπεζας”.

Εν μέσω παρατεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης και ενώ με χαρά μας αναγγέλλεται το τέλος των μνημονίων, οι κάτοικοι των Φιλιατρών και Δημότες του Δήμου Τριφυλίας βρίσκονται ενώπιον μιας νέας συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Κράτους προς τον πολίτη.

Μια πόλη, σταθερά αναπτυσσόμενη, σταδιακά υποβαθμίζεται ερήμην των κατοίκων της με αλλεπάλληλες σφραγίσεις Υπηρεσιών.

Αγνοούμε τα κριτήρια με τα οποία η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε την επιλογή αυτή, την οποία σαφώς θεωρούμε λανθασμένη.

Λειτουργία δύο ημέρες την εβδομάδα δεν επαρκούν για τις συναλλαγές  του κοινού  σε μια πόλη με εμπορική και έντονη αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, παραπέμπει δε σε υπολειτουργία του Καταστήματος που εντέλει προαναγγέλλει  την οριστική σφράγισή του.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής της Διοίκησης είναι η επιβάρυνση των συναλλασσόμενων με δαπάνες μετακίνησης και η απώλεια εργατο-ωρών για την εξυπηρέτησή τους από την Εθνική Τράπεζα στις άλλες πόλεις.

Οι κάτοικοι  θα επιλέξουν να στηρίξουν την οικονομία της πόλης τους, η οποία αποδίδει εκατομμύρια ευρώ φόρους στο Κράτος κυρίως από την αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα των κατοίκων της,  αρνούμενοι  την απαξίωσή της.

Η λογική της μείωσης των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας θα έρθει αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση των εσόδων της. Τη ζημία αυτή ας σκεφτεί η Διοίκηση για να αλλάξει την απόφαση της.

Ως Δήμαρχος Τριφυλίας εκφράζω την έντονη δυσφορία μου, για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Ο Δήμος θα παρέμβει και θα αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να πείσει την Διοίκηση της Τράπεζας να μην εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΠΑΝ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:08:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Μια εναλλακτική πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος στην Τρίπολη – Επιδοτήσεις και οικονομικά οφέλη ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των πολιτών στην Τρίπολη, αποτελώντας μια σύγχρονη, οικονομική και…

Προς ολοκλήρωση η αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου Κρανιδίου Πορτοχελίου και Κρανιδίου Ερμιόνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου, δίνοντας έμφαση στην οδική ασφάλεια και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση τμημάτων επαρχιακών οδών Νο 4 (Κρανίδι – Πορτοχέλι) και Νο 9 (Κρανίδι – Ερμιόνη)», συνολικού προϋπολογισμού

Βραβείο Αριστείας του ΙΚΥ στη Χαραλαμπία Κρόκου – Η απονομή από την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ακαδημαϊκή της πορεία αποτέλεσε...

Η τοποθέτηση του Δήμου Τρίπολης για την υπόθεση των 800.000 ευρώ

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την υπόθεση...