Παράσταση για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα “Όρια / LIMITE / LIMITS… Η βραβευμένη θεατρική παράσταση για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα και την περίπλοκη σχέση μαθητή-δασκάλου-γονέα, παρουσιάζεται και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο θεατρικό έργο με θέμα ένα πραγματικό περιστατικό κακοποίησης που συνέβη σε ένα σχολείο της Ρουμανίας. Μία παράσταση για το σήμερα της εκπαίδευσης, στην οποία εξετάζονται προβληματισμοί, αλήθειες, πολυφωνίες μιας κοινωνίας που με σφιγμένα δόντια απαιτεί όρια, που προσπαθεί να διεισδύσει στο καυτό ζήτημα της Παιδείας με θάρρος και καυστικό χιούμορ. Μια παράσταση για το σχολείο όπου κανείς δεν φαίνεται να βρίσκει τη θέση του.

Η παράσταση θα ανέβει στα ρουμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους και ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου (κρατήσεις θέσεων στο 6937-487697, 10:00-13:30 και 18:00-20:00) στις 7.30 μ.μ.

Οι συντελεστές είναι οι: μετάφραση στα ελληνικά: Τίνα Γιαννούλη, κείμενο: Mihaela Michailov, Radu Apostol, στίχοι: Bobi Dumitras (de la Fără Zahăr), ερμηνεία: Mihaela Rădescu, σκηνοθεσία: Radu Apostol, σκηνογραφία: Gabi Albu, μουσική – ηχοτοπίο: Alex Bălă, βίντεο: Elena S. Găgeanu, φωτογραφία: Augustina Iohan, διάρκεια: 75 λεπτά
Κατάλληλο για παιδιά 14+.

Η παράσταση “Τα όρια” εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου “LIMITS/CREATIVE EUROPE”, το οποίο αποτελεί μια σύμπραξη μεταξύ 4 φορέων από την Ρουμανία (REPLIKA), την Πορτογαλία (TEATRO DOS ALOES) και την Ελλάδα (ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ και ΠΡΑΜΑΤΑ & ΘΑΜΑΤΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Αν και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι θέσεις και οι απόψεις που εκφράζονται στο έργο είναι αποκλειστικά των συγγραφέων και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (ΕΑCEA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EACEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι’ αυτές.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο