Δήμος Πύλου – Νέστορος: “Του λαού τα περιβόλια” από τον Κώστα Μπαλαφούτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη Μεσσηνιακή λαογραφική μελέτη με τίτλο “Του λαού τα περιβόλια”, κυκλοφόρησε ο συγγραφέας, Κώστας Μπαλαφούτης, την περασμένη χρονιά.

Στο βιβλίο αναλύονται τα αποτελέσματα της έρευνάς του συγγραφέα, χωρισμένα στα παρακάτω κεφάλαια: Ιστορικά στοιχεία, Λαογραφία και επιστήμη, Καλαμπούρια στα χωριά, Περιοχή Μεθώνης, Κορώνη και περίχωρα, Σούλη – Ρώμη – Χάλα, Περιοχές Πύλου, Σχοινόλακα, Ιστορίες από του Χατζή, Λαϊκές ιστορίες από τα Κοντοβούνια, Πρακτικοί γιατροί και γιατροσόφια στην Αλαγονία, Ο Μαντάς, Ναβαρίνο και περίχωρα, Εθιμικά στιγμιότυπα.

Το σχετικό σάιτ του βιβλίου είναι το www.laografos.gr.

Βιογραφικά στοιχεία: Ο Κώστας Γ. Μπαλαφουτης γεννήθηκε στις 14 / 05 / 1942 μέσα στην Κατοχή από γονείς αγρότες, στη Σχοινόλακα Πυλίας. Μετά τη βασική του εκπαίδευση στην Πύλο, σπούδασε οικονομικά (ΑΣΟΕΕ). Εργάστηκε σαν τραπεζικός υπάλληλος στην ΕΚΤΕ και ως ασφαλιστής σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες. Υπηρέτησε σαν έφεδρος αξιωματικός στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι συγγραφέας 8 βιβλίων λαογραφικού περιεχομένου. Εχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες και μιλάει Αγγλικά. Είναι ιδρυτής του Συλλόγου του χωριού του στην Αθήνα. Είναι ιδρυτής – μέλος στην Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Λαογραφικού Μουσείου Γιάλοβας – Πύλου. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία Αμερικής και Καναδά, από συλλόγους, σε διαγωνισμούς κ.α. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Μεσσηνίας. Συμμετείχε σε δύο διεθνή συνέδρια. Ζει στην Πύλο με τη σύζυγό του Μαρία Φιλιππίδου και έχει 2 κόρες και 3 εγγόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους

Τρεις διαφορετικές κλίμακες θα έχουν τα πρόστιμα για την...

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

«Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;» από την...

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται σήμερα, Σάββατο (18/5) ο καιρός στις περισσότερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο