Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρή Μεσσηνία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρώτος κύκλος δράσεων του προγράμματος «Καθαρή Μεσσηνία», μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino, σε συνεργασία με το πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα Save Your Hood, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, 97 εθελοντές και εθελόντριες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό , συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα. Κάλυψαν μια συνολική έκταση 101 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, και συγκέντρωσαν – απομάκρυναν 5.800 λίτρα απορριμμάτων, αναδεικνύοντας την ανάγκη προστασίας και σεβασμού μιας από τις πιο πολυσύχναστες και ομορφότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης, εθελοντές διέσωσαν έναν χουχουριστή (είδος νυκτόβιου αρπακτικού), ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Στη δράση καθαρισμού συμμετείχαν συνεργάτες της Costa Navarino και του Δήμου Πύλου- Νέστορος, μέλη διαφόρων ομάδων του πανελλαδικού εθελοντικού κινήματος Save Your Hood, εθελοντές και εθελόντριες της οργάνωσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων ΚΑΝΕ και της εθελοντικής δομής Co-Lab Συν-εργαστήρι Καλαμάτας, καθώς επίσης νεαρές αθλήτριες και αθλητές του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ».

Επίσης, το Navarino Outdoors στην Costa Navarino, προσέφερε ηλεκτρικά ποδήλατα και τρέιλερ, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης και τη συγκέντρωση των απορριμμάτων με τον λιγότερο επιβαρυντικό για το περιβάλλον τρόπο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους τρόπους μείωσης παραγωγής αποβλήτων και τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και διαλογή στην πηγή.

Επιπλέον, η ομάδα του Save Your Hood πραγματοποίησε στοχευμένες αυτοψίες σε περιοχές εντός του δικτύου Natura 2000, με σκοπό να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι μελλοντικές δράσεις του προγράμματος «Καθαρή Μεσσηνία», οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυστύχημα στα Δίδυμα Αργολίδας – Απανθρακώθηκε ο οδηγός αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι...

Συγχαρητήρια-Επιστολή-προς-Αθανάσιο-ΚάμπραΛήψη

Υπογραφή Σύμβασης Δήμου Γορτυνίας και Εθνικής Τράπεζας για την εγκατάσταση νέου ΑΤΜ στη Βυτίνα

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα για την άμεση τοποθέτηση νέας Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (ΑΤΜ) στη Βυτίνα, σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.Η υπογραφή της σύμβασης αφορά χρησιδάνειο χώρου ακινήτου ιδιοκτησίας  του Δήμου Γορτυνίας που βρίσκεται στο ισόγειο του Πανταζοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και έρχεται ως απάντηση στο

3η Σχολή Γονέων Κυριακή 26/1/2025

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την τρίτη  συνάντηση της Σχολής Γονέων μας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 11:00-14:00 με θέμα: «Η χρήση της οθόνης στη ζωή των παιδιών: όρια και κατευθύνσεις». Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο ΚΑΠΗ Δερβενίου. Θα συζητηθούν  Τεχνολογία & Διαδίκτυο   Η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ