Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δ.Κ. Χώρας και Τ.Κ. Γιάλοβας»

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του ανάδοχου Ιωάννη Τσούση, η σύμβαση του έργου : «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δ.Κ. Χώρας και Δ.Κ. Πύλου Οικισμού Γιάλοβας» προϋπολογισμού 170.000 Ευρώ .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του ανάδοχου Ιωάννη Τσούση, η σύμβαση του έργου : «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δ.Κ. Χώρας και Δ.Κ. Πύλου Οικισμού Γιάλοβας» προϋπολογισμού 170.000 Ευρώ .

Σύμφωνα με την τεχνική  έκθεση, στην Δ.Κ. Χώρας επί της οδού Σπύρου Μαρινάτου με κατεύθυνση προς το γήπεδο (οικισμός Βολιμιδίων) πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής πλακοσκεπούς οχετού για την απορροή των ομβρίων υδάτων, ο οποίος στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί και ως πεζοδρόμιο.

Στη Δ.Κ. Πύλου στον οικισμό Γιαλόβης, επί της Εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης, και σε δημοτική οδό, εντός των ορίων του παραθαλασσίου οικισμού, πέραν από τη δημιουργία πλακοσκεπούς οχετού-πεζοδρομίου, θα γίνει και  αγωγός για τη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων στη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του σημείωσε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα μας. Τα δύο αυτά έργα, στην Δ.Κ Χώρας και του οικισμού Γιάλοβας της Δ.Κ. Πύλου θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια  των δημοτών.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να διεκδικεί προκειμένου να υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το Δήμο».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προτάσεις της ΠΔΕ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για δίκαιη και διαφανή εκμίσθωση των αποστραγγισμένων γαιών της Π.Ε. Ηλείας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε στο υπουργείο προτάσεις για δίκαιη και διαφανή εκμίσθωση των εκτάσεων των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας, με στήριξη των πραγματικών παραγωγών.

Το Spartan Trifecta World Championship 2026 είναι γεγονός – Στη Σπάρτη από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου

Η Σπάρτη φιλοξενεί από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου το Spartan Trifecta World Championship 2026, με αγώνες για παιδιά και ενήλικες και κορύφωση το πρωτάθλημα Beast 21K.
00:00:00

ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕΙΚΤΗ συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κυνουρίας Παρασκευή 30/10/ 2026

ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕΙΚΤΗ συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κυνουρίας Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 19:00

Χρυσοχοΐδης για Κασιδιάρη: «Δεν μας το επιτρέπει ο νόμος να απαγορεύσουμε τη συγκέντρωση»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤNews στην εκπομπή “Στο Κέντρο” και τον Γιώργο Κουβαρά απάντησε σχετικά με τις αντισυγκεντρώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή συγκέντρωση που πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο…