Εορτασμός της Πολιούχου Φοινικούντας – Παναγίας Τριχερούσας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα, κατά το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου 2026.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα, κατά το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου 2026.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026, παραμονή της εορτής και ώρα 7:30 μ.μ., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικούντας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, κύρια ημέρα της πανηγύρεως, και ώρα 7:00 π.μ., θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθως, περί ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Φοινικούντας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στον εορτασμό την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Φοινικούντα αναμένεται να υποδεχθεί πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών, οι οποίοι κάθε χρόνο συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμής της Προστάτιδας της κωμόπολης.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπάρτη: Σε αναζήτηση ληστών μετά από βίαιη εισβολή σε οικία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για...
00:08:15

Εγκαινιάστηκε η 54η Παμπελοποννησιακή Έκθεση στην Τεγέα

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης στην Τεγέα, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας εκ των μακροβιότερων διοργανώσεων της Πελοποννήσου. Η έκθεση αποτελεί έναν θεσμό με πολυετή παρουσία, ο οποίος εστιάζει στην ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, του πρωτογενούς τομέα και

Χρήστος Λαμπρόπουλος: Στόχος μας περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους της Αρκαδίας- Εγκαίνια Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

Με επίκεντρο την παραγωγή, τις μεγάλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αρκαδία και κυρίως τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τους ανθρώπους και τη νέα γενιά, μεταφέρθηκε το αναπτυξιακό μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, στα εγκαίνια της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας. Ο κ.