Στον εορτασμό του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιόρτασε το Σάββατο 18η Μαΐου και την Κυριακή των Μυροφόρων, 19η Μαΐου 2024, τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στην γενέτειρα του την Χώρα, της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, από το απόγευμα του Σαββάτου 18ης Μαΐου με την τέλεση του Μέγα Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και την Κυριακή των Μυροφόρων με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, προέστη της τέλεσης του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και της δέησης στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χώρας, συνοδευόμενη από μαθητές των Σχολείων της Κοινότητας Χώρας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος και πλήθους πιστών.

«Εύχομαι σε όλους και σε καθέναν χωριστά, ο Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης να σκέπει τις ζωές όλων, με την ελπίδα χαρίζει κάθε καλό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Χρόνια πολλά στους συνδημότες μου Χωραΐτες!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.


The post Στον εορτασμό του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας appeared first on Pylos.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο