Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μητρόπολη Μεσσηνίας μέλη του Συνδέσμου Κορωναίων Αθηνών “Παναγία Ελεήστρια” και ο Αντιδήμαρχος Κορώνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού  & Ανάπτυξης  και υπεύθυνος για την Δ.Ε. Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κορωναίων Αθηνών “Παναγία Ελεήστρια” Σπυρίδων Δημητρακόπουλος και μέλη του Συνδέσμου.

Πραγματοποιήθηκε, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν, η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, ειδικότερα μια κινητή μονάδα διακομιδής με γιατρούς και διασώστες που θα μπορεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες άμεσα, καθώς και η αξιοποίηση του λιμανιού της Κορώνης.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, τόσο για το υπό κατασκευή Σχολικό Συγκρότημα Κορώνης που θα στεγάσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο, όσο και για την αναπαλαίωση του Κάστρου της Κορώνης.

Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της τριμερής συνεργασίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, εξετάστηκαν προτάσεις για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.


The post Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μητρόπολη Μεσσηνίας μέλη του Συνδέσμου Κορωναίων Αθηνών “Παναγία Ελεήστρια” και ο Αντιδήμαρχος Κορώνης appeared first on Pylos.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο