Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Δήμο Μεσσήνης για το οδικό έργο Μεσσήνη – Λάμπαινα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Μεσσήνη – Λάμπαινα, στη Μεσσηνία, απασχόλησε την σύσκεψη η οποία υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έγινε το βράδυ σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου, στα γραφεία της Π.

Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Στην αποψινή σύσκεψη, στην οποία εξετάστηκαν τρόποι προκειμένου να ξεπεραστούν με νόμιμο τρόπο τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στο εν λόγω έργο οι ελλείψεις της μελέτης, συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Δημήτρης Γαλιάτσος, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Μεσσήνης Νίκος Δουρούμης και Δημήτρης Λεμπέσης αντίστοιχα, καθώς επίσης και υπηρεσιακά στελέχη από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων της έδρας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ως “έργο με πολλά προβλήματα” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας το συγκεκριμένο, τονίζοντας ότι απαιτείται επιπλέον πίστωση ύψους 1 εκ ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης της Μεσσήνης, χρήματα τα οποία πρόκειται να διαθέσει η Περιφέρεια.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι υπέγραψε σήμερα την απόφαση που αφορά στην διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το συγκεκριμένο έργο, ως προς την καταβολή των αποζημιώσεων η οποία πρόκειται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΕΡΓΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

Συνέδριο ΕΝΠΕ στην Πάτρα | Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση των Περιφερειών, ανάπτυξη, αναβάθμιση»

Απλοποίηση των διαδικασιών, ομογενοποίηση, ολιστική προσέγγιση και αποκέντρωση ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου. «Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο