Επίσκεψη στον διαδημοτικό δρόμο Νέας Κορώνης-Χωματερού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτόπια επίσκεψη στον διαδημοτικό δρόμο που συνδέει τη Νέα Κορώνη με το Χωματερό, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Στην αυτοψία που διενήργησαν προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο οδικός άξονας, συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μεσσήνης Νίκο Φύκιρη, τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Κωνσταντίνο Μαλλιώτη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κορώνης Ανδρέα Αρώνη, τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Κωνσταντίνο Κουφόγιωργα και τον πρώην αντιδήμαρχο Σπύρο Κρασσακόπουλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μήκος του δρόμου είναι 3,2 χλμ. περίπου, από το οποίο, ένα μέρος του ανήκει στον Δήμο Μεσσήνης και ένα μέρος του στον Δήμο Πύλου Νέστορος. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων των γύρων περιοχών αλλά και των τουριστών που κατευθύνονται προς τις περιοχές του Δήμου Πύλου Νέστορος. Συνεπώς, τους θερινούς μήνες εμφανίζει αυξημένη κίνηση λόγων της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Σε πρώτη φάση, έγινε μία αρχική διερεύνηση των σημείων που χρήζουν παρεμβάσεων. Στη συνέχεια, σε συνεργασία των δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος, θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.

dromos nk3

dromos nk1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο