Πελοπόννησος, Greece

Αρχίζει το 5ο Διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στο «Buca beach resort» στην Ανάληψη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με 30 συμμετοχές γυναικών και ανδρών από 12 χώρες, θα διεξαχθεί φέτος από 3 έως 6 Νοεμβρίου, το 5ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open», στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία Ανάληψης.

Για το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και είναι βαθμολογούμενο στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (ITF), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο διοργανωτής -και παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο- Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει μέσω της συνδιοργάνωσης το σπουδαίο διεθνές τουρνουά «Ancient Messene Open» που ξεκινάει την Πέμπτη στην Ανάληψη. Τόνισε ότι οι συμμετέχοντες αθλητές δίνουν ένα παράδειγμα δύναμης και ψυχικού σθένους προς όλους, να μην χάνουν το θάρρος και τη μαχητικότητά τους στην κάθε δυσκολία. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δήμος στοχεύοντας να γίνει πιο φιλικός στα άτομα με κινητικά προβλήματα, δημιουργεί υποδομές προσβασιμότητας. Επιπλέον, η παρουσία αθλητών από διάφορες χώρες, η παραμονή τους και η ξενάγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προβάλει τουριστικά τον τόπο μας στο εξωτερικό.

Ο κ. Καπέλιος συνεχάρη τον κ. Λαζαρίδη για τη διεθνή συμμετοχή που προσδίδει πρόσθετη αξία στη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει οικονομικά το τουρνουά.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι το τουρνουά επανέρχεται δυναμικά, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, με συμμετοχές 30 αθλητών από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Ελβετία, Μαρόκο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Κροατία. Οι αφίξεις των αθλητών θα γίνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, οπότε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα αγώνων. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία Ανάληψης που διαθέτει 7 γήπεδα αγωνιστικού τένις. Προσκάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μακρής δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή η πραγματοποίηση του 5ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο στον δήμο Μεσσήνης.

Το πρόγραμμα

Οι αγώνες γυναικών και ανδρών, μονοί και διπλοί θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, πρωί και απόγευμα. Το Σάββατο στις 7 μ.μ. θα γίνουν οι βραβεύσεις για τα μονά και διπλά αγωνίσματα γυναικών και τα διπλά ανδρών, ενώ την Κυριακή το τουρνουά ολοκληρώνεται με τους μονούς τελικούς των ανδρών.

Για το Σάββατο το πρωί έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το 5ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις ITF, τη Γενική Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ Καλαμάτας ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

N. Κεραμέως στο Action24: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για ίδρυση επιχείρησης για 2.100 νέους από 18 έως 29 ετών

Την έναρξη του προγράμματος επιχειρηματικότητας για νέους από 18 έως 29 ετών ανακοίνωσε σε συνέντευξή της στο «Αction 24», η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως. Το πρόγραμμα διεξάγεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, αφορά πάνω από 2.100 νέους που θα επιδοτηθούν με 17.500 ευρώ και οι αιτήσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου.

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της πρόσβασης προς Ίσαρη, Βάστα και Αγία Θεοδώρα μέσω παράκαμψης

Σημαντικές αποφάσεις για έργα υποδομών, οδικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης σε κρίσιμες περιοχές της Αρκαδίας. Κεντρική απόφαση αποτέλεσε η έγκριση πίστωσης 300.000 ευρώ για το έργο «Εργασίες άμεσης αποκατάστασης και κατασκευής

H Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την υφαντική παράδοση | Έναρξη μαθημάτων στο Γεράκι Λακωνίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας Α.Ε.», ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων εκμάθησης της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας για την εαρινή περίοδο 2026. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης «Λειτουργία Πειραματικής Δομής Διδασκαλίας Υφαντικής Τέχνης» και έχει ως

ΔΗΜΟΦΙΛΗ