Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση – αντικατάσταση του εξωτερικού υδραγωγείου από πηγές Μπάρκα έως Βελίκα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, η σύμβαση του έργου «Βελτίωση – αντικατάσταση του εξωτερικού υδραγωγείου του πρώην συνδέσμου ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα έως Βελίκα» από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κυριάκο Χαϊδεμένο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.803.225,81 ευρώ και προβλέπει την  κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου μήκους 17 χλμ. περίπου και αντικατάσταση του υπάρχοντος, μέσω του οποίου υδρεύονται από την πηγή «Μπάρκα» οι οικισμοί Κουρτάκι, Άνω Δροσιά, Δροσιά, Δάρα, Νερόμυλος, Καρποφόρα, Δάφνη, Ριζόμυλος και Βελίκα.

Το υφιστάμενο δίκτυο του οποίου ένα τμήμα του είναι από αμίαντο, παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα βλαβών και απαιτούνται συχνές επισκευές.

 «Το έργο αυτό είναι τεράστιας σημασίας με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες μας, καθώς θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πόσιμου νερού και θα αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα όπως διαρροή νερού σε μία περιοχή με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική. Με την ολοκλήρωσή του το έργο, θα συμβάλλει στην ορθή διαχείριση και διασφάλιση των υδατικών μας αναγκών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν βασική μας επιδίωξη η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η περάτωση του οποίου θα καλύψει υδρευτικές ανάγκες που αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο, λόγω και των επισκεπτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της υπηρεσίας ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – Ομάδα 1 της υπ΄ αριθ. 1/2024 (ορθή επανάληψη)...

Κάντε κλικ για να δείτε τα Στοιχεία Διαγωνισμού (Α/Α Συστήματος:   ) μέσω του http://www.promitheus.gov.gr/ Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B]     The post Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

O χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις...

Από το Ναύπλιο η αποφυλάκιση των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου

Από τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου που μεταφέρθηκαν με αστυνομική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο