«Οδυνηρή έκπληξη» η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση δημοτικών υποδομών στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Οδυνηρή έκπληξη» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικές υποδομές, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου.

 Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μόνο για την αποκατάσταση δύο γεφυρών στο Πήδημα απαιτούνται πάνω από 500.000 ευρώ, ενώ το αίτημα του Δήμου αναφερόταν σε ανάγκες αποκατάστασης ύψους 2 εκατ. ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι τον ενοχλεί το γεγονός πως όταν συμβεί μία καταστροφή, προστρέχουν δήμαρχοι πολλών περιοχών για να επωφεληθούν, με αποτέλεσμα οι πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν την καταστροφή, να μη βοηθούνται όπως πρέπει.

Δεδομένης, όμως, της προαναφερθείσας χρηματοδότησης, καθώς και της διάθεσης στο Δήμο Καλαμάτας ποσών για την καταβολή επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς για τις πρώτες βιοτικές τους ανάγκες, όπως και για την αντικατάσταση οικοσκευής, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκτάκτως αύριο, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20.00, για να αποδεχθεί τις σχετικές χρηματοδοτήσεις.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Σχετικά με την αποκατάσταση δημοτικών υποδομών, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κατανείμει τη χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, προσαυξημένη κατά 130.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους, δηλαδή θα προβεί στην κατανομή συνολικού ποσού 330.000 ευρώ σε χωριστές εργολαβίες, ως εξής:
1η εργολαβία: Στα Αρφαρά θα επισκευασθούν δύο γέφυρες και στο Πλατύ θα πραγματοποιηθεί επισκευή δρόμων μέσα στο χωριό και καθαρισμός ενός χάνδακα
2η: Στο Πήδημα θα διενεργηθεί ευρύτατος καθαρισμός δρόμων και κοινοχρήστων χώρων μέσα στο χωριό
3η: στη Θουρία θα γίνει αποκατάσταση του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, ενός τοιχίου μήκους 100 μέτρων περίπου στον Ξερίλα, καθώς και των υπογείων και του ιατρείου στο Δημοτικό Κατάστημα Θουρίας
4η: στην Πολιανή θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χωριού και αγροτικών δρόμων, ενώ θα αποκατασταθούν τσιμεντοστρώσεις που έχουν σπάσει. Στην Κάτω Άμφεια θα ανακατασκευασθούν τοιχία μήκους δεκάδων μέτρων, επί των οδών όπου αυτά έχουν καταρρεύσει.
Τέλος, θα υπάρξει εργολαβία για τη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Πέραν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποδεχθεί αύριο τη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 767.216 ευρώ (500.000 ευρώ για αντικατάσταση οικοσκευής και 267.216 ευρώ για επιδόματα πρώτων βιοτικών αναγκών) και θα τροποποιήσει σχετικά το Δημοτικό Προϋπολογισμό, ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να καταβάλει άμεσα το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, ύψους 586 ευρώ, στους 408 πληγέντες και σταδιακά το επίδομα για αντικατάσταση οικοσκευής, που φθάνει μέχρι 5.861 ευρώ.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με πέντε εργολαβίες για τον καθαρισμό του αγροτικού οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 250.000, από δημοτικούς πόρους (στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, στη ΔΕ Θουρίας 50.000 ευρώ, στη ΔΕ Άριος 30.000 ευρώ, στις ορεινές Κοινότητες του Ταϋγέτου, στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια 50.000 ευρώ, στον Αντικάλαμο, το Ασπρόχωμα και τη Σπερχογεία καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας 60.000 ευρώ) και με μία εργολαβία (προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, επίσης από δημοτικούς πόρους) για την αποκατάσταση των Κοιμητηρίων. Για τις αναγκαίες παρεμβάσεις έχει υπάρξει συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με αυτούς για οτιδήποτε χρειάζεται.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο