Επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας στους εφοπλιστές κρουαζιέρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύριο, Τρίτη 2 Αυγούστου 2016, στον Πειραιά, ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με τον Θεόδωρο Κόντε, Πρόεδρο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας και με μέλη του Δ.Σ. αυτής, με αντικείμενο την προσέλκυση περισσοτέρων κρουαζιεροπλοίων στο λιμένα Καλαμάτας.

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ

Η πολιτική του Δήμου Καλαμάτας για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, έχει σκοπό να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του λιμένα και της πόλης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των σκαφών, στα οποία αυτοί επιβαίνουν.
Ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχεται τους επισκέπτες στο λιμένα, τους προσφέρει χάρτες, συμβολικά δώρα και τους δίδει πληροφορίες. Επίσης, με έργα που έχει πραγματοποιήσει, διευκολύνει την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης, όπως με το μεγάλο πεζοδρόμιο στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος, την ανάπλαση στα Ουζάκια που θα ακολουθήσει, τις λοιπές αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, καθώς και με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης. Ως εναλλακτική διαδρομή, μπορούν οι τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων να επιλέξουν εκείνη του κεντρικού διαδρόμου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, όπου έχει γίνει διάστρωση με κυβόλιθους, κατάλληλη ιδίως για επισκέπτες μεγάλης ηλικίας και άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να προσεγγίζουν ακόμη πιο εύκολα το κέντρο και το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.
Ακόμη, ο Δήμος Καλαμάτας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την παραλαβή και διαχείριση των οικιακών στερεών αποβλήτων των πλοίων που προσεγγίζουν τον λιμένα της Καλαμάτας και ιδίως των κρουαζιεροπλοίων. Με τον τρόπο αυτό, καθίσταται η Καλαμάτα πιο ανταγωνιστική ως πόλη στην υποδοχή των κρουαζιεροπλοίων, καθώς το κόστος που προσδιορίσθηκε είναι εξαιρετικά χαμηλό για τα σκάφη αυτά, σε σχέση με όσα πρέπει να καταβάλουν σε άλλα λιμάνια. Σε συνέχεια αυτού, έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Ναυτιλίας ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.
Ακόμη, στο λιμένα Καλαμάτας εφαρμόζεται ο κώδικας ασφαλείας ISPS, ενώ όλα τα πλοία μπορούν να προμηθευτούν από εδώ καθαρό πόσιμο νερό.

ΠΕΡΥΣΙ 52.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Στο λιμάνι Καλαμάτας, εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας υποδέχθηκαν περί τους 52.000 τουρίστες – επιβάτες κρουαζιεροπλοίων, καθώς έγιναν περί τις 35 αφίξεις τέτοιων σκαφών κατά τη διάρκεια του 2015, με προφανή θετικά αποτελέσματα για την τοπική αγορά της Καλαμάτας και την οικονομία της περιοχής μας.
Σκοπός του Δήμου Καλαμάτας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που φθάνουν στο λιμάνι Καλαμάτας και των επισκεπτών.

ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Για το λόγο αυτό και σε συνέχεια παραγωγής άλλου προωθητικού οπτικοακουστικού και εντύπου υλικού, ο Δήμος Καλαμάτας δημιούργησε δύο φυλλάδια, στην ελληνική (μπορείτε να το δείτε εδώ) και στην αγγλική (παρατίθεται εδώ), ώστε να αναδείξει το λιμάνι, την πόλη και την περιοχή μας στους επιχειρηματίες της κρουαζιέρας και του τουρισμού. Ο Δήμαρχος θα παραδώσει αύριο μεγάλο αριθμό φυλλαδίων, ιδίως στην αγγλική, στους εκπροσώπους της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, για την ενημέρωση των εταιρειών τους και, κυρίως, για τη διανομή του εντύπου υλικού σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου της κρουαζιέρας, όπως αυτές στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, στο Βερολίνο και άλλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο