Ψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός του 2023

Ψηφίσθηκε, κατά πλειοψηφία, στην 25η/2022 ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, ο Προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας για το οικονομικό έτος 2023.

Ο Δημοτικός Προϋπολογισμός 2023 είναι ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδα στο ποσόν των 83.598.149,21 €. Η εισήγηση επί του Προϋπολογισμού έγινε από τον Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη και από τη Διευθύντρια Οικονομικών Λευκοθέα Καράμπελα. Ακολούθησαν ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος.


Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ»

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Δήμος Καλαμάτας, είναι ένας Δήμος που έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά. Είναι άλλωστε και ένας λόγος για τον οποίο, ο Δήμος αντέχει, απορροφά τις αυξήσεις και δεν χρειάζεται να αναπροσαρμόσει τα δημοτικά τέλη, μα πάνω απ’ όλα είναι ένας Δήμος ο οποίος παράγει και έργο. Έργο το οποίο απολαμβάνουν οι πολίτες».

Ο κ. Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού είχε λάβει το «πράσινο φως» από το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, ανέφερε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός για το 2023 ανέρχεται σε 83.598.149,21 € έναντι 73.105.009,73 € που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός του 2022, ενώ συμπλήρωσε πως η διεκδίκηση για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδοτήσεων μέσα από το σύνολο των ενεργών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων συνεχίζεται.

«Όλα αυτά προφανώς έρχονται ως συνέχεια της σκληρής καθημερινής εργασίας και του σχεδιασμού που έχουμε και υλοποιούμε. Άλλωστε τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά, με σειρά έργων να υλοποιούνται ή να βρίσκονται σε διαγωνιστικό στάδιο», τόνισε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας επίσης: «Είναι περιττό να πω ότι όλα ελέγχονται. Μη νομίζει κανείς ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει ότι θέλει. Υπάρχει πλαίσιο συγκεκριμένο και κανόνες που τηρούνται».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος Καλαμάτας αντέχει και αντέχει γιατί εφαρμόζουμε μία οικονομική πολιτική εξορθολογισμένη. Μία πολιτική που στο επίκεντρο έχει τους δημότες μας και την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το πρόγραμμα έργων και δράσεων που υλοποιούμε, ενισχύοντας υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ενισχύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Με έργο στην πράξη, στην πόλη και τα χωριά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο