ΑρχικήΜΕΣΣΗΝΙΑΔήμος ΚαλαμάταςΕκκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς

Εκκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, κατά την 50η/2022 συνεδρίασή της, η κατάρτιση όρων και η σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας (με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή) του έργου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΕΡΓΟ 1.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ» Α.Μ. 31/2022 με προϋπολογισμό 225.000,00€ € συνυπολογιζόμενου του ΦΠΑ. Το έργο έχει ως πηγή χρηματοδότησης το Πράσινο Ταμείο (με ποσό 135.000,00 €) και Δ.Π. (2023, με ποσό 90.000,00 €).

Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες.

Στόχος της παρέμβασης είναι ο κοινόχρηστος αυτός χώρος να αποκτήσει χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να αποτελέσει ένα νέο ζωντανό κύτταρο του αστικού ιστού με λειτουργία που θα αναβαθμίσει και την αισθητική, αλλά και την ποιότητα ζωής σε επίπεδο γειτονιάς, μέσω ενός έργου ριζικής ανάπλασης σύμφωνα με τις αρχές του περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Pl fyteias1 

Οι βασικοί στόχοι της ανάπλασης είναι οι εξής:

– Αισθητική αναβάθμιση

– Δημιουργία «πράσινης» πλατείας και βελτίωση του μικροκλίματος

– Δημιουργία χώρου ενδιαφέροντος που θα παρακινεί τον κάτοικο και τον περαστικό να την περιηγηθεί (στόχος είναι η πλατεία να σφύζει από ζωή και να αποτελεί το νέο τοπωνύμιο της γειτονιάς, το νέο κέντρο ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους).

Σε ότι αφορά στον αστικό εξοπλισμό του υπό ανάπλαση χώρου, προβλέπονται καθιστικά (παγκάκια), καλαθάκια μικρο-απορριμμάτων και μια μεταλλική βρύση πόσιμου νερού.

Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα αποτελείται από φωτιστικά σώματα τεχνολογίας «LED» τοποθετημένα σε ιστούς ύψους 5,0 μ, καθώς και η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση (πίνακας, αυτοματισμοί, καλωδιώσεις, σωληνώσεις, φρεάτια, γειώσεις, παροχές, κλπ) του υδάτινου στοιχείου (συντριβανιού) που θα κατασκευαστεί στην πλατεία «Φυτειάς», του Δήμου Καλαμάτας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο