Πολλοί επισκέπτες αναμένονται στην 8η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Η Καλαμάτα διοργανώνει το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 την 8η Λευκή Νύχτα, με πολύ χαμηλές τιμές στα καταστήματα και πολλή διασκέδαση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της! Τη μεγάλη εμπορική γιορτή με τις πλούσιες πολιτικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και συμμετέχουν ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν 19:00 και θα κρατήσουν μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος, το μέλος Δ.Σ. του Επιμελητήριου Κώστας Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας και ο πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Παντελής Δρούγας απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις.

«Η μεγάλη εμπορική γιορτή της Καλαμάτας επιστρέφει» τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι στόχος όλων είναι να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, να τονωθεί η τοπική οικονομία και φυσικά ο κόσμος που θα βρεθεί στην Καλαμάτα να διασκεδάσει. «Το Σάββατο 27 Αυγούστου όλοι επιλέγουμε Καλαμάτα. Για να ψωνίσουμε, για να διασκεδάσουμε, για να περάσουμε όμορφα» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

«Ο εμπορικός κόσμος θα ανάψει τα φώτα περιμένοντας ντόπιους και επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή» ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι η τοπική αγορά διαθέτει μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων.

Στις εκδηλώσεις που υποστηρίζουν τη εμπορική γιορτή αλλά και στις μεγάλες εκπτώσεις που αναμένονται, αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κώστας Μαρκόπουλος, εκτιμώντας ότι ο επιτυχημένος θεσμός της Λευκής Νύχτας θα συνεχιστεί.

Ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους όσοι έχουν συνεργαστεί για τη διοργάνωση, όπως επίσης φορείς και εθελοντές, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας.

300853783 464094608708881 5935000790888446298 n

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα ξεκινήσουν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με αφετηρία την έδρα της Φιλαρμονικής στην οδό Υπαπαντής, στις 20.00 και στάσεις στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος.

Επίσης, στις 21.00, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Η συναυλία που έχει ως τίτλο «ένα φως αναμμένο» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι “Ευγενείς Αλήτες”.

Ακόμα, παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία και φορείς σε όλο το κέντρο της πόλης (Πλατεία 23ης Μαρτίου, Πλατεία Όθωνος κ.ά.)

Έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο και υλικό από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής καθώς και ενημέρωση για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

297985234 382208690652408 7594232724968047251 n 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών (ΕΚΑΒ, εθελοντικές ομάδες) θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τουαλέτες για το κοινό θα είναι διαθέσιμες εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Από τα πάρκινγκ των καταστημάτων Lidl και Metro, που βρίσκονται στη Νέα Eίσοδο, θα γίνεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από τις 19:00 έως τις 2:00, από και προς το κέντρο της πόλης (ιστορικό Δημαρχείο) ανά 30 λεπτά.

 

ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιήσει έκτακτα δρομολόγια από και προς τους προορισμούς της Καλαμάτας ως εξής:

  • Από Μελιγαλά προς Καλαμάτα: 18:00
  • Από Αρφαρά προς Καλαμάτα: 18:15
  • Από Άρι προς Καλαμάτα 18:30
  • Από Μεσσήνη προς Καλαμάτα: 18:30 – 20:30 – 22:45
  • Από Καλαμάτα προς Άρι – Αρφαρά – Μελιγαλά: 01:30
  • Από Καλαμάτα προς Μεσσήνη: 22:15 – 01:30

297127148 433092452190488 2661966522736316818 n 

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τις 19:00 του Σαββάτου 27 Αυγούστου, λοιπόν, έως τις 02:00 της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας και θα απαιτηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στις οδούς:
• Κροντήρη
• Αριστομένους από Κροντήρη έως Β. Κωνσταντίνου
• Β. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
• Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού
• Ανδρέα Σκιά από Β. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
• Αναγνωσταρά
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Υπαπαντής από Μητρ. Μελετίου έως Σταδίου
• Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
• Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά

Β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Όλγας
• Σταδίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Ασκληπιού από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Β. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
• Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Β. Γεωργίου
• Αριστοδήμου από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου
• Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά

Γ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος
• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Πλατεία, θα διέρχεται μέσω των Οδών Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητροπολίτου Μελετίου – Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος.
• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου – Φαρών – Βασ. Όλγας – Ακρίτα – Παλαιολόγου – Μαυρομιχάλη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο