Τρία νέα Seatrac σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την τοποθέτηση και λειτουργία 3 ακόμα μηχανημάτων Seatrac και τον εκσυγχρονισμό ενός ακόμα υφιστάμενου, για την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα για το μπάνιο τους, προγραμματίζει να επαναδημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Ομως και αυτή τη φορά, υπάρχει κίνδυνος η προσπάθεια (όπως ο πρώτος διαγωνισμός) να μην ευοδωθεί, λόγω της αντιδικίας και της διαμάχης συμφερόντων των δύο εταιρειών, που πανελλαδικά ασχολούνται με το αντικείμενο.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για την προμήθεια εξοπλισμού για δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών, προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020”.

Οι μηχανισμοί Seatrac πρόκειται να εγκατασταθούν στις παραλίες της Μικρής Μαντίνειας 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, του Κορδία στη Δυτική Παραλία και του πάρκου Αλμυρού, ενώ ο εκσυγχρονισμός θα γίνει στο μηχάνημα που λειτουργεί πλησίον του “Φιλοξένια”, στο τέρμα της Ναυαρίνου.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι δεν είναι αισιόδοξοι πως θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτή τη φορά, καθώς υπάρχει διένεξη των δύο εταιρειών (που σχετίζονται με το αντικείμενο) και αυτό φαίνεται με τους άγονους διαγωνισμούς και σε άλλους δήμους της Μεσσηνίας και της χώρας.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι το Seatrac που τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες στην παραλία του Κορδία έχει νοικιαστεί για το φετινό καλοκαίρι έναντι 5.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο