Εθνική άσκηση “Ερμής” από τον ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα

“Η πανδημία του κορονοϊού, μας δίδαξε πολλά πράγματα, ενώ ανάλογα μπορεί να μην είναι συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα για την αντιμετώπισή τους”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του -το πρωί της Παρασκευή 17 Ιουνίου- κατά την έναρξη της εθνικής άσκησης “Ερμής”, την οποία διοργάνωσε στην Καλαμάτα ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τo Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εν λόγω άσκηση έγινε παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη -με τον οποίον συναντήθηκε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, συνοδευόμενος και από τους αντιπεριφερειάρχες Υγείας,  Αγγελο Χρονά και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Τάσο Γκιολή.

Η εθνική άσκηση “Ερμής”, αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής κοινής δράσης “SHARP” (Strengthened International Health Regulations and Preparedness in the EU) και είχε ως στόχο την καταγραφή της ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων, τον εντοπισμό αδυναμιών και την βελτίωση εν γένει της επιχειρησιακής απόκρισης σε πιθανές διεθνείς υγειονομικές κρίσεις.

Η κοινή δράση SHARP στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι σοβαρών διασυνοριακών απειλών για την υγεία και στην υποστήριξη της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού ΔΥΚ (2005).

Ο σχεδιασμός, η εφαρμογή καλών πρακτικών σε εθνικό επίπεδο για τον έλεγχο της εξάπλωσης διασυνοριακών και μη απειλών, καθώς και η αποτύπωση της γενικής κατάστασης ετοιμότητας της χώρας, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, ως βασικό στόχο της άσκησης προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. .

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο