Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Κατά τη σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου εξετάστηκαν τα έργα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν πλέον οι Δήμοι για την υλοποίηση των σχεδίων τους, όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

UWiONeDQ

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, που έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, θέμα για το οποίο ο Πρωθυπουργός είχε άριστη γνώση

Ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε, επίσης, στον Πρωθυπουργό θέματα που αφορούν τις υποδομές, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» και «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», η αναβάθμιση του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας που φέρει το όνομα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, η προώθηση μέσω ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένα Καλαμάτας κ.ά. Υπήρξε συζήτηση για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, το φυσικό αέριο, την πορεία του έργου του αγωγού ύδρευσης Φ800 και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά αλλά και για διεκδικήσεις του Δήμου, όπως η δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου. 

Kso6KYLg

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

«Η Καλαμάτα είναι από τις ανερχόμενες ελληνικές πόλεις, όπως ανερχόμενη είναι και ολόκληρη η Μεσσηνία και δικό μας χρέος είναι να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την τοπική κοινωνία να ξεδιπλώσει όλη την αναπτυξιακή της δυναμική», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αυτό κύριε Δήμαρχε συνδυάζεται με τα αναπτυξιακά έργα και τα έργα υποδομής τα οποία εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν με μεγάλη ταχύτητα. Από το οδικό δίκτυο μέχρι τον πλήρη εκσυγχρονισμό μέσω σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου της Καλαμάτας αλλά, βέβαια, και η θωράκιση από πλημμύρες και την κλιματική αλλαγή. Έχετε πικρή εμπειρία από πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσετε. Ταυτόχρονα, θέλω να σας συγχαρώ για τα βήματα που έχετε κάνει στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα. Η ανάπτυξη σήμερα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία και νομίζω ότι έχετε δείξει δείγματα γραφής και αποτελείτε και υπόδειγμα και για τις άλλες πόλεις του ιδίου μεγέθους για ν’ ακολουθήσουν το δρόμο τον οποίο έχετε χαράξει. Τα έχουμε πει άλλωστε και θα συζητήσουμε. Έχουμε αρκετά εργαλεία με κορωνίδα το Πρόγραμμα «Τρίτσης», αλλά και το νέο ΕΣΠΑ που είναι ένα σημαντικό εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης. Σε συνεργασία με τις Περιφέρειες αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουμε πράξη το όραμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με δουλειές για όλους και με κοινωνική συνοχή που έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία. Συγχαρητήρια σε όλη την δημοτική ομάδα για τη δουλειά που έχει γίνει».   

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι Βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρωθυπουργό ένα αντίγραφο της Προειδοποιήσεως εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, ένα γλυπτό που απεικονίζει τον Φάρις, που σύμφωνα με τον μύθο θεωρείται ιδρυτής της πόλης, καθώς και ένα προσωπικό δώρο, μια δημιουργία επίχρυσης ελιάς που αποτελεί για την περιοχή εμβληματικό δέντρο.

DSC 3011 Medium

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο