Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε χθες, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Δήμο Καλαμάτας.

Επίκεντρο των εορτασμών ο πανηγυρίζων Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους. Στον Ιερό Nαό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Αρώνη και τους εφημερίους του Ναού. Κατά τη χθεσινή ημέρα, τελέσθηκε και η καθιερωμένη αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του ναού, όπου παρέστη πλήθος δικηγόρων της πόλεως, ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Επίσης στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Δημιόβης, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλαγονίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο