«Δημιουργία δικτύου γωνιών ανακύκλωσης» στο Δήμο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας για την «Δημιουργία δικτύου γωνιών ανακύκλωσης», ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, η Ο.

Ε. του Δήμου, με στόχο τη σταδιακή αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης λόγω των Γωνιών Ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν εντός των ορίων του.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η ανάπτυξη δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης στα διοικητικά όρια του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, τη συλλογή και τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων που παράγονται στους χώρους ευθύνης του Δήμου.

Πρόκειται για εξοπλισμό τον οποίο ο ΦΟΔΣΑ θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αφορά στην προμήθεια, μετά τη διενέργεια όλων των νομίμων διαδικασιών, συνολικά: 58 Γωνιές Ανακύκλωσης με Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών

Η διάθεση του εξοπλισμού θα γίνεται με τη σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής ανάμεσα στο ΦΟΔΣΑ και το Δήμο.

Η τελική κατανομή του απαιτούμενου εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του ΦΟΔΣΑ και καταρχήν εκτιμάται σε επτά (07) Γωνιές Ανακύκλωσης με Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών στο Δήμο. Η συλλογή των ανακυκλώσιμων θα γίνεται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Η δράση αφορά στην Πρόσκληση αρ. πρωτ. 2789/16-03-2022 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., Άξονας Προτεραιότητας 14 Διατήρηση και Προστασία του περιβάλλοντος- Προαγωγή της αποδοτικότητας της χρήσης των πόρων» Με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα συλλογής λοιπών ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Κρήτης».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο