Δήλωση του Δημάρχου για το μεγάλο αντιπλημμυρικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ερωτηθείς σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 για το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και του μεγάλου έργου που αφορά την Καλαμάτα, με αφορμή τη ΜΠΕ «για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ.

122004/13-7-2004 ΑΕΠΟ του έργου “Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας: Τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα» (όπως ισχύει), ως προς τα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας”» για την οποία το Δ.Σ. θα κληθεί να εκφράσει άποψη, δήλωσε:

«Για το αντιπλημμυρικό έχουμε συζητήσει από τις 5 Αυγούστου 2021. Αυτή η μελέτη υπήρχε από τότε, δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπήρχε η πρόταση αυτή και υπάρχει και η μηδενική λύση, δηλαδή να μην κάνουμε τίποτα. Ή κάνουμε τις παρεμβάσεις και θωρακίζουμε την πόλη μας ή δεν κάνουμε τίποτα! Όλες οι άλλες προτάσεις που συζητήθηκαν στη Διαπαραταξιακή, 5 Αυγούστου 2021, απορρίφθηκαν από τους μελετητές. Ούτε ποτάμι δεύτερο μπορούμε να φτιάξουμε από το Νέδοντα, διότι θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην πόλη, γιατί όταν δουλεύουν τα μηχανήματα μέσα στο ποτάμι δεν δημιουργούν πρόβλημα παρά μόνο στο σημείο που είναι οι γέφυρες και το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Οπότε, ερχόμαστε να συζητήσουμε μια μελέτη που όλοι την επιθυμούμε αλλά, όλους μας προβληματίζει η αναστάτωση που θα δημιουργηθεί στην πόλη, κυρίως στο σημείο από τη γέφυρα της 23ης Μαρτίου έως την οδό Κιλκίς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να καθαιρεθεί και να ανακατασκευαστεί. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, όταν μάθαμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει ανοιχτό, εξασφαλίσαμε ότι θα ξανακλείσει. Έχει την υποχρέωση η εταιρεία να το κατασκευάσει όπως ήταν. Και πάλι όμως αυτό είναι θέμα και μας προβληματίζει.  

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Όμως, προφανώς, βλέπουμε την πόλη μπροστά, πενήντα χρόνια μετά, και θέλουμε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική της θωράκιση. Συγχρόνως, όμως, έχουμε καταθέσει και συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Έχουμε καταθέσει 6 σημεία στο Υπουργείο και ζητάμε αυτά να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους. Δηλαδή, έχουμε πει ότι προφανώς μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε «Λεκάνες Ηρεμίας» ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας.

Ζητάμε λοιπόν ένα φράγμα στην Αρτεμισία, γιατί όχι και ένα φράγμα πιο χαμηλά. Εγώ δεν αμφισβητώ αυτό που προτείνουν οι κύριοι Κοσμόπουλος και Τζαμουράνης, το δεύτερο φράγμα, αν χρειάζεται. Σίγουρα όμως χρειάζεται το πρώτο, αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι. Ζητάμε, λοιπόν, οριοθέτηση του Νέδοντα, τα 1.830 μέτρα βόρεια της οδού Σπάρτης, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα.

Ζητάμε τη διευθέτηση του ρέματος στη Θουρία, στους Αγίους Θεοδώρους.

Ζητάμε να γίνει μια διαφορετική μελέτη για το Καλαμίτσι.

Ζητάμε να γίνει οριοθέτηση του Βέλιουρα για να προστατέψουμε τις οικίες που υπάρχουν εκεί.

Ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και αυτά, λοιπόν, εμείς θα τα θέσουμε και πάλι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα, αν θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο, θα το δούμε. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, ενδεχομένως να αναβάλει αυτός το θέμα τη Δευτέρα, να μη συζητηθεί κι εφόσον γίνει αυτό καμία αντίρρηση να το αναβάλλουμε κι εμείς και να δοθεί περισσότερος χρόνος στις μειοψηφίες να το επεξεργαστούν, να το συζητήσουν.

Αναρωτιέμαι όμως: θ’ αλλάξει τη θέση τους;».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο