×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/galleries/arthra/2022/05/19-22868

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/arthra/2022/05/19-22868Ο δυτικός οδικός άξονας στο επίκεντρο συνάντησης των Δημάρχων Καλαμάτας και Πύργου

Μαϊος 19, 2022
Καλαμάτα, Πύργος και λοιποί δήμοι πρέπει να συνεργαστούν, να ενώσουν δυνάμεις ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, συμφώνησαν σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύργου, Θανάσης Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στο Δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ενημερώνοντας τον κ. Βασιλόπουλο, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι το τμήμα Πάτρα -Πύργος θα φτάσει τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη του, αλλά με πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει δυνατή η προσέγγιση στην δυτική είσοδο του Πύργου.

Οι Δήμαρχοι στη συζήτησή τους τόνισαν ότι το υπόλοιπο τμήμα, Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, αποτελεί το δυτικό κομμάτι του Βαλκανικού Άξονα που ξεκινά από την Καλαμάτα και φτάνει μέχρι την Τεργέστη της Ιταλίας και είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των δύο νομών.

Όσον αφορά στο τμήμα του Καΐάφα που δημιουργεί τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί μεγάλα ποσά για την αντιμετώπισή τους, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προκριθεί η μηδενική λύση. «Ας μείνει ως έχει, δεν χάθηκε ο κόσμος για 3 χιλιόμετρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του δρόμου, εκτός των άλλων θα ωφελήσει και το αεροδρόμιο Καλαμάτας αφού αυτό θα τροφοδοτηθεί με πολύ μεγαλύτερη κίνηση και από την Ηλεία.

Επίσης, συζήτηση μεταξύ των Δημάρχων αναπτύχθηκε και για την υπόθεση του σιδηροδρόμου.

Οι Δήμαρχοι συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να ενωθούν δυνάμεις που θα βοηθήσουν στην διεκδίκηση όχι μόνο του δρόμου, που είναι και το κυρίαρχο, αλλά συνολικά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των δύο περιοχών.

O κ. Βασιλόπουλος προσέφερε στον συνάδελφό του την έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για το ’21 και το επετειακό αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ο κ. Αντωνακόπουλος ανταπέδωσε με αναμνηστικό κλαδί ελιάς «που συμβολίζει όχι την παραγωγή αλλά την ειρήνη», όπως είπε χαρακτηριστικά και την έκδοση του Δήμου Πύργου «Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Επανάσταση του 1821».

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Αντιδημάρχος Νίκος Μπασακίδη, και οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος και Πύργου, Κώστας Καραγιάννης, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

{gallery}arthra/2022/05/19-22868{/gallery} 

 

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia