Καλαμάτα: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Παναγιώτης Νίκας για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο του 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
φωτο αρχείου pna

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατα τη διάρκεια του Σαιτοπόλεμου το 2019 στην Καλαμάτα, κρίθηκαν ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο καπετάνιος του “μπουλουκιού” από το οποίο έφυγε η φονική σαΐτα.

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κρίθηκαν ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 24 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με το δικαστήριο να τους αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε φυλάκιση 3 ετών και 7 μηνών με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλες πλημμεληματικές πράξεις με την αναγνώριση επίσης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου καταδικάστηκε και ο καπετάνιος του μπουλουκιού από το οποίο έφυγε η φονική σαΐτα, που τραυμάτισε θανάσιμα τον Κώστα Θεοδωρακάκη.

Αθώοι κρίθηκαν ο τότε πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτομάχων, ενώ ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις (κατοχή εκρηκτικών υλών κ.α.) κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι σαϊτομάχοι, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο διέταξε αυτεπάγγελτα να μεταβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων.

πηγή: Ελευθερία

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο