Πετυχημένο το 1st Kalamata Street Fashion Show

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στην οδό Αμφείας στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, το 1ο Kalamata Street Fashion Show & 27210 Pop Up Shops.

 Ο σκοπός της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ήταν να παρουσιάσει αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα όπως ρουχισμό, υποδήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά κ.λπ. και να δώσει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες σχεδιαστές να δείξουν τις δημιουργίες τους, με σκοπό την προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, η δημιουργική ομάδα του «Λάδι Βιώσας» και το Art Καφέ «Οι Κούνιες».

Έλαβαν μέρος με δημιουργίες τους δεκάδες σχεδιαστές μόδας από την Καλαμάτα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδος, αλλά και από το εξωτερικό. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου αυτού και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016, στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των σχεδιαστών μόδας με θέμα: «Ελληνικό product design», κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη μόδα και την παραγωγή της. Επίσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η Ολλανδέζα σχεδιάστρια Nathalie d’ Anvers μίλησε με θέμα: «Η μόδα στην Αρχαία Ελλάδα και ο ρόλος του μεταξιού σ’ αυτήν».

street fashion 3 Medium

street fashion 5 Medium

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο