Let’s do it: δράσεις καθαρισμού σε όλο το Δήμο Καλαμάτας την Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο του “Let’s do it Greece” για καθαρό περιβάλλον. Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει, υποστηρίζει και συντονίζει τις δράσεις αυτές, για την καλύτερη διοργάνωση των οποίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου 2016.

Στην τελευταία δράση του Let’s do it Greece, στις 26 Απριλίου 2015, συμμετείχαν πανελλαδικά πάνω από 48.500 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι.
Το ”Let’s do it World” αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Φέτος για πέμπτη φορά, φιλοξενείται στη χώρα μας η συγκεκριμένη εκστρατεία, που «υιοθετήθηκε» και στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση» και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός είναι μέσα σε μία ημέρα, να γίνει συντονισμός ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας, πέραν της οργανωτικής υποστήριξης, θα βοηθήσει στη διενέργεια αυτής της εκστρατείας παρέχοντας τα αναγκαία υλικά και μέσα, όπως σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και εργαλεία καθαρισμού, καθώς και τα αναγκαία οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλέξουν οι εθελοντές.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ

Μπορείτε να δείτε εδώ πίνακα, όπου αναφέρονται οι φορείς που θα πάρουν μέρος στην παρέμβαση του “Let’s do it Greece” στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας και οι περιοχές όπου θα γίνει καθαρισμός.
Τηλ. επικοινωνίας Δήμου Καλαμάτας: Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος 6947 995566, Διευθυντής Καθαριότητας Γιάννης Παπαδόπουλος 693 6556448, Προϊσταμένη Τμήματος Ανακύκλωσης Κοκκωνία Γιαννοπούλου 698 0051226.

{gallery}katharismow_kalamata{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο