Τιμήθηκε η μέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Καλαμάτα

Η ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε χθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και στην Καλαμάτα.

Το πρωί, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία από την καθηγήτρια Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Γεωργία Ψαραδέλλη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Στην τελετή το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, Γεώργιος Βούτσινος και τη Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την

Εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών σε Τρίπολη και Άστρος

Στις 30 Μαρτίου 2024, Σάββατο, ο Σύλλογός μας θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο