Παραδόθηκε μελέτη για γήπεδο τένις και ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Κοινότητα Αρφαρών

Αυγούστου 27, 2021
Η μελέτη του έργου «Κατασκευή Ανοικτών γηπέδων αντισφαίρισης και ποδοσφαίρου 5Χ5 με αποδυτήρια στην Κοινότητα Αρφαρών», παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αριστοτέλη Ματθαίο, σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021.

DSC 1007 Medium

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση σε σύντομο χρόνο της  μελέτης - πρότασης κατασκευής, η οποία εντάχθηκε στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής κατόπιν αιτήματος της Κοινότητας Αρφαρών και εκπονήθηκε από τους μηχανικούς Βασίλη Κουτραφούρη (πολιτικό μηχανικό, ειδ. συνεργάτη Δημάρχου) και Παναγιώτη Νασόπουλου (αρχιτέκτονα μηχανικό, προϊστάμενο Δ.Τ.Υ.).

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

arf ghp2

Η μελέτη αφορά αφενός μεν την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 διαστάσεων καθώς και την κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης (tennis), σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στα δάπεδα των παραπάνω γηπέδων, στο μεν γήπεδο αντισφαίρισης θα τοποθετηθεί ελαστικοσυνθετικός τάπητας πάχους 1,8 - 2,0 mm, πιστοποιημένος από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ITF, ενώ στο γήπεδο 5x5 προτείνεται η διάστρωσή του με συνθετικό χλοοτάπητα, αντίστοιχων προδιαγραφών.

arf ghp3

Πέραν της κατασκευής των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και κτηρίου αποδυτηρίων, η πρόταση κατασκευής προβλέπει και ήπια ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με δενδροφυτεύσεις, χώρου πρασίνου, διαδρομές αλλά και χώρο στάθμευσης.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η κατασκευή ενός οργανωμένου σύγχρονου, υπαίθριου χώρου αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.  

arf ghp1

Τελευταία τροποποίηση στις 27 Αυγούστου 2021 %16:%Αυγ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia