×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/pnagr/public_html/images/galleries/arthra/2021/06/28-21183

×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/arthra/2021/06/28-21183Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Καλαμάτας

Ιουνίου 28, 2021
Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση. Η συνεδρίαση είχε τον χαρακτήρα συνάντησης γνωριμίας και ενημέρωσης των μελών για το θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας καθώς και το νομικό πλαίσιο που τον διέπει.

Όπως ανέφερε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, στόχος είναι το Συμβούλιο να αναζητήσει λύσεις και να προβεί σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, συνεδριάζοντας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Η θεματολογία είναι ανοιχτή, προκειμένου από την πλευρά των μελών του Συμβουλίου να διατυπωθούν προβληματισμοί, προτάσεις και δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν.

Παρόντα ήταν τα μέλη του Συμβουλίου, Σταμάτης Μπεχράκης (δημοτικός σύμβουλος),  Βασίλης Κανάκης (δημοτικός σύμβουλος), Αγγελική Ρουμελιώτου (Επιμελήτρια Ανηλίκων), Νικόλαος Πεφάνης (Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας), Δημήτριος Παυλόπουλος (εκπρόσωπος Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας), Όλγα Θεοδώρου (εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας), Παναγιώτα Κοπίτα (Κοινωνική Λειτουργός), Παύλος Γκραίκης (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας) και Ιωάννης Μπουγάς (εκπρόσωπος Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας). Απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου.


ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Έργο του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

{gallery}arthra/2021/06/28-21183{/gallery} 

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia