Καλαμάτα | Εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων των ειδών Aphidius colemani, Amblyseius swirskii, Cryptolaemus montrouzieri Amblyseius swirskii και Adalia bipunctata προβαίνει η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου (πάρκα, πλατείες, νησίδες, δενδροστοιχίες κλπ), προκειμένου να γίνει έλεγχος πληθυσμού μυζητικών εντόμων και ακάρεων, όπως είναι οι αφίδες-μελίγκρες, και οι τετράνυχοι-αραχνίτσες.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η χρήση εντομοκτόνων και επέρχεται ισορροπία στο περιβάλλον (τροφική αλυσίδα), καθώς τα ωφέλιμα έντομα αποτελούν φυσικούς εχθρούς των βλαβερών στο αστικό πράσινο και έτσι ελέγχεται ο υπερπληθυσμός του.

Από τον υπερπληθυσμό των μυζητικών πλην της υποβάθμισης του φυτού και της δυσκολίας ανάπτυξης του, προκαλείται ενόχληση στον πολίτη και επισκέπτη της πόλης (μελιτώδες απόρριμμα του μυζητικού εντόμου) στα αυτοκίνητα και στα δάπεδα.

 ENTOM3

Για αυτό παρακαλούμε τις πολίτες αν παρατηρήσουν λευκά ποτήρια στερεωμένα στα δένδρα της πόλης (όπως η φωτογραφία) να μην τα καταστρέφουν γιατί έχει γίνει εγκατάσταση ωφέλιμων εντόμων σε στάδια προνύμφης ή νύμφης ή ενηλίκου.

ENTOM2

ENTOM1 

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι συσκευασίες μεταφοράς των ωφέλιμων στην πόλη.

Για απορίες διευκρινίσεις και ερωτήσεις στον γεωτεχνικό μας υπάλληλο κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο τηλ. 27213 60848 – Δημαρχείο Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών – Αθηνών 99 – 24134 Καλαμάτα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο