Ιουνίου 19, 2020

Στην Καλαμάτα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, περιλαμβάνει λαμπρές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Εκκλησία μας, το Πανεπιστήμιο, φορείς και συλλόγους.

Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνοδευόμενη από τα μέλη της ολομέλειας Παναγιώτη Ροϊλό, Ναπολέων Μαραβέγια και Δέσποινα Μουζάκη και τον γενικό διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής Θανάση Κανταρτζή, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, την Καλαμάτα.

Την κα Αγγελοπούλου υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη όλοι μαζί, να προχωρήσουμε ενωμένοι και μονιασμένοι, αναδεικνύοντας τις αρχές και τις αξίες που μας έκαναν και συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον σχεδιασμό που υπάρχει, με την κα Αγγελοπούλου να εκφράζει την ικανοποίησή της, με αναφορές στο πολιτιστικό απόθεμα, την ιστορία και τη δημιουργικότητα της περιοχής.

aggelop kalam

Η κα Αγγελοπούλου, μάλιστα, αναφερόμενη στην Καλαμάτα, την χαρακτήρισε ως τη Μασσαλία του Μωριά, τόνισε πως στόχος όλων είναι το 2021 οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν την αφετηρία για να οδηγηθεί η χώρα μας ακόμα υψηλότερα, εστιάζοντας στην ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας. «Στην Καλαμάτα με έχει εντυπωσιάσει η δημιουργικότητα των ανθρώπων», ανέφερε -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά η κα Αγγελοπούλου.

Στην Γιάννα Αγγελοπούλου ο Θανάσης Βασιλόπουλος, προσέφερε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, ενώ επέδωσε το αντίγραφο της σφραγίδας της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας, δηλαδή του πρώτου Δήμου Καλαμάτας, το 1830, καθώς και αντίγραφο της «Προειδοποιήσεως προς τας ευρωπαϊκάς αυλάς», του πρώτου διπλωματικού κειμένου των επαναστατημένων Ελλήνων.

Ακολούθως, υπήρξε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνη», με τη συμμετοχή των επικεφαλής παρατάξεων του Δ.Σ. Βασ. Κοσμόπουλου, Βασ. Τζαμουράνη, Μ. Οικονομάκου, Ελ. Αλειφέρη και Δ. Κουκούτση, του συντονιστή του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» Ν. Ζαχαριά, της αρχαιολόγου Ξ. Αραπογιάννη και του Αχ. Κωνσταντακόπουλου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, στελέχη του Δήμου και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia