Β’ Φάση Αντικατάστασης Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, από το Δήμαρχο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, το έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – Β’ Φάση».

Το έργο αφορά την αντικατάσταση με αγωγούς PE τρίτης γενιάς, τμημάτων του Δικτύου Ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και χιτοσιδερούς σωλήνες που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και συχνές βλάβες. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 24,624km. Από αυτά τα 20,144km αφορούν δίκτυα αγωγών με διατομή d90 και τα 5,48km αφορούν αγωγούς διατομής d160 έως d200. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν με τους νέους αγωγούς και οι συνδέσεις των ακινήτων τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους αγωγούς που αντικαθίστανται.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή πόσιμου νερού στις υποδομές, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού και ενέργειας που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Οι περιοχές που θα υλοποιηθεί το έργο είναι κυρίως το ιστορικό κέντρο και κάποια σημεία διάσπαρτα στην πόλη της Καλαμάτας τα οποία χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

Το συνολικό συμβασιοποιημένο κόστος του έργου είναι: 1.725.533,87€ ενώ της μελέτης είναι 2.500.000,00€.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες και ανάδοχος είναι η εταιρεία Α.Γ.Τ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  με δ.τ. AGT CONSTRUCTION A.T.E. με ποσοστό έκπτωσης 31,99%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

νοῦς – TEDxKlonatzidika 2024

Η δύναμη του νου στην πλαισίωση (διαμόρφωση) του κόσμου:   Ένα...

Ανοίγει σήμερα το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή...

Πανέμορφη πορεία από τον ΣΑΟΟ στην Ζάβιτσα της Παραλιακής Κυνουρίας

30 ορειβάτες του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων είχαν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Γνωστοποιείται προς τους ευλαβείς χριστιανούς το πρόγραμμα των Ιερών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο