Ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό κέντρο γεννιέται στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δημοτικό ακίνητο, εκτάσεως 6.309,74 τετρ. μέτρων, που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις εργοστασίου του πρώην ΑΣΟ στην Τοπική Κοινότητα Άριος, γεννιέται ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό κέντρο.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με διαγωνισμό, ενοικίασε το ακίνητο στον Ιωάννη Π. Τσίτουρα και αυτή τη στιγμή τα κτήρια ανακατασκευάζονται με ταχύτατους ρυθμούς και εντός 3 μηνών θα λειτουργήσει ένας πολυχώρος επιμόρφωσης και αναψυχής, σε σημείο με άριστη προσβασιμότητα. Η τοποθεσία είναι ονειρική, πάνω από τη μεγάλη λεκάνη του ποταμού Άρι. Θα λειτουργήσουν μουσείο σταφίδας, αίθουσα συνεδρίων, εκθετήρια τοπικών προϊόντων και χώροι ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα οικόπεδο στο οποίο αναπτύσσονται αποθήκες – δεξαμενές σταφίδας και μερικά κτίσματα. Όλα τα κτήρια είναι ηλικίας άνω των 60 ετών και δεν είχαν συντηρηθεί επί μακρόν, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές σε όλα τους τα στοιχεία.

Η μίσθωση έχει διάρκεια 20 ετών και προϋποθέτει την ανακατασκευή των κτηρίων από το μισθωτή.

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται η περιουσία του Δήμου, δίδεται αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο