Μεγάλη άσκηση με σενάριο σεισμού απόψε στο κέντρο της Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2020, ενόψει της αποψινής μεγάλης άσκησης με σενάριο σεισμού με κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2020», που θα εξελιχθεί στο κέντρο της πόλης.

 Από τη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, εθελοντικές ομάδες κ.ά.) επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία και ο καλός σχεδιασμός που έχει υπάρξει.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη άσκηση έχει προγραμματιστεί για απόψε, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 10 μ.μ,, θα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.

Σκοπός της άσκησης είναι η καλύτερη προετοιμασία και ο συντονισμός του μηχανισμού απόκρισης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο σεισμού, που αποτελεί ξαφνικό φυσικό φαινόμενο, συχνό στο ελληνικό χώρο.

Συντονιστής της άσκησης έχει οριστεί ο Διοικητής της Π.Υ Καλαμάτας, Αθ. Κατσαφάδος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο